O ratnim zločincima

Objavljeno: 12.02.2020, 20:30h

Piše: Omer ŠARKIĆ

Na ovim prostorima velika većina ratne zločince iz svojih redova slavi kao nacionalne heroje – uzdiže ih, brani, veliča.

Drugi, pak, kroz mržnju prema ratnim zločincima zamrze cijeli narod iz čijih redova je zločinac. Ako nijesu osuđeni, traže njihovu osudu, dok ih ovi prvi brane.

Mržnja prema cijelom narodu nije dobra. To je neka vrsta bolesti. Ali ako baš mrzite neki narod i želite mu zlo, onda upravo treba da ste indifirentni prema njihovim neosuđenim ratnim zločincima, a da tražite osudu svojih.

Naime, ja ne poznajem nekog “ratnog junaka” sa ovih prostora koji je, u stvari, bio ratni zločinac, a da u miru nije o jadu zabavio svoj narod. Oni u miru uvijek postaju – tajkuni, zelenaši (kamataši), kriminalci (mada su i prije nego su postali ratni “heroji” najčešće bili kriminalci), siledžije i silovatelji, bahatlije, zli dužnici, najpokvarenija vrsta političara, osobe van zakona i od kojih se svi plaše u tom istom narodu.

Znate li nekog “heroja” iz ovih naših ratova a da nije ovakav u miru, poslije svojih “ratnih zasluga”?

Osveta nije dobra stvar, ali najbolje ćete kazniti neki narod ako im ostavite njihove zločince da se mirno šetaju među njima, a pomoći svom narodu tražeći da se kazne ratni zločinci iz sopstvenih redova.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register