Neistiniti navodi da je MVP “događaj koji se desio dosta ranije uvuklo u kontekst zbivanja nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti“.

Objavljeno: 11.02.2020, 18:46h

Reagovanje Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore na tekst “Crnogorska Ambasada u Sloveniji ćuti o tabli ukradenoj sa njene ograde”

S obzirom na informacije objavljene u pojedinim medijima, a koje se odnose na vandalski čin otuđenja table sa natpisom Ambasade Crne Gore u Ljubljani, koji se desio 28. decembra 2019. godine, a o čemu je Ministarstvo vanjskih poslova obavijestilo javnost ukazujemo da je došlo do određenih manipulacija u javnosti, u kojima se, takođe, neistinito navodi da je MVP „događaj koji se desio dosta ranije uvuklo u kontekst zbivanja nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti“.

Ministarstvo stoga ukazuje da je vandalski čin uslijedio nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, dakle 28. decembra u 05.59h a ne 5. decembra u 17.59h, kako su prenijeli pojedini mediji, a što se vidi iz snimka u prilogu. Fotografija otuđene table je objavljena na društvenim mrežama u Crnoj Gori, istog dana oko 09:00h, odnosno tri sata nakon nemilog događaja.

Vandalski čin od strane NN lica prijavljen je istog dana (28.12.2019. godine) nadležnim organima Republike Slovenije. Djelujući u skladu sa svojim ovlašćenjima, nadležne institucije Slovenije preduzimaju sve aktivnosti kako bi se otkrio počinitelj.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore podržava sve aktivnosti institucija usmjerene ka otkrivanju počinilaca ugrožavanja imovine i skrnavljenja simbola Crne Gore i dostavlja snimak vandalskog napada na Ambasadu u Ljubljani, na kojem se vidi vrijeme i datum događaja.

Ministarstvo vanjskih poslova

Napomena PCNEN: Video je našem portalu proslijeđen iz Ministarstva vanjskih poslova uz reagovanje.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register