Moskva: Januarske temperature obaraju rekorde

Objavljeno: 31.01.2020, 21:24h

Cijela 2019. najtoplija je zabilježena u Rusiji od kada se prate temperature i meteorološka statistika.

Prosječna temperataura u Moskvi u januaru ove godine najveća je ikad zabilježena za poslednjih skoro vijek i po – od 1879. godine, od kada se u ruskoj prestonici prate ti podaci, javlja AFP.

Prosječna temperatura u Moskvi u januaru bila je oko nula stepeni Celzijusa, što je 9,3 stepena više od uobičajenih temperatura, saopštila je Ljudmila Paršina iz državnog meteorološkog zavoda Roshidromet.

Prethodni rekord zabilježen je je 2007. godine, ali je ovogodišnji prosjek januarskih temperatura veći za 1,5 stepeni Celzijusa.

Temperature se u Rusiji, koja je poznata po dugim i hladnim zimama, prate od 1891. godine, a u Moskvi od 1879. Godine, prenose agencije.

Prema podacima Roshidrometa, u januaru je u Moskvi bilo najviše sedam santimetara snega, što je četiri puta manje od uobičajene visine sniježnog pokrivača.

Temperature u Moksvi su i u decembru prošle godine često bile više od četiri stepena, a cijela 2019. najtoplija je zabilježena u Rusiji od kada se prate temperature i meteorološka statistika.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register