Vulin: Đukanović ne može da traži od Srbije da ne brine o Srbima

Objavljeno: 30.01.2020, 10:30h

Može svoj put do Boga Ðukanović da traži preko Miraša ali ne može da brani Srbima da za svog zastupnika pred Bogom imaju patrijarha Irineja

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je danas rekao da crnogorski predsjednik Milo Ðukanović može da “izmišlja prijetnje”, ali da ne može od Srbije da traži da ne brine o Srbima.

“Zašto je postojanje srpske nacije u Crnoj Gori prijetnja za Mila Ðukanovića i njegove Crnogorce? Zašto su podignuta tri prsta razlog za batinanje? Zašto su poželjni svaki pregovarač i svaka crkva samo ako nisu srpski patrijarh i Srpska pravoslavna crkva? Zašto je trobojka postala uvredljiva u Crnoj Gori a uriniranje po njoj nije? Zašto svaki predsjednik države iz okruženja može i smije da brine o svom narodu u Crnoj Gori osim predsjednika Srbije”, poručio je Vulin odgovarajući Ðukanoviću koji je rekao da Srbija nameće srpstvo izvan svojih granica.

Vulin dodaje da sva ta pitanja ostaju bez odgovora, kao što, ističe, još čeka da mu ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković odgovori koje to hibridne prijetnje dolaze iz Srbije u Crnu Goru, a da nisu hibridi “semenskog kukuruza”, prenosi Tanjug.

“Ðukanović ima pravo da prvi u svojoj porodici postane Crnogorac ali nema prava da ostajanje drugih porodica u srpstvu proglasi prijetnjom. Može svoj put do Boga Ðukanović da traži preko Miraša ali ne može da brani Srbima da za svog zastupnika pred Bogom imaju patrijarha Irineja i da djecu krste u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Može Ðukanović da izmislja prijetnje ali ne može od Srbije da traži da ne brine o Srbima i njihovom postojanju”, poručio je Vulin u saopštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register