Vučić: Teške poruke iz Podgorice

Objavljeno: 29.01.2020, 14:02h

Sjutra će tako uraditi na Kosovu, te u Hrvatskoj, “kao pred Drugi svjetski rat, kada su imali glupu ideju da to bude hrvatska pravoslavna crkva”, pa su to promijenili,

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da iz Podgorice stižu “teške poruke”, poput ocjene predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da su protesti “ludački

“To su za nas teške poruke”, rekao je Vučić novinarima na pitanje o izjavi Đukanovića. Dodao je da je SPC dio nacionalnog identita.

Kaže da nema namjeru da se miješa u crkveno, pogotovo ne u duhovno pitanje, jer, inače, nije veliki vjernik, iako je pripadnik srpske crkve, u kojoj je kršten, i ne ide na liturgije.

Ali, kaže Vučić, srpska crkva ima veliki značaj po srpski narod.

“Srpska crkva je, sem duhovnog života, bila čuvar našeg nacionalnog bića. Vidite iz različitih izvora, tako i mnogih iz državnih struktura da kažu da to nije srpska, već će je nazvati ”nekom pravoslavnom crkvom’”, primijetio je Vučić, prenosi RTS.

Sjutra će tako uraditi na Kosovu, te u Hrvatskoj, “kao pred Drugi svjetski rat, kada su imali glupu ideju da to bude hrvatska pravoslavna crkva”, pa su to promijenili, objasnio je on.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register