Dačić: Srbija je žrtva velikocrnogorske agresije

by | jan 29, 2020 | Novosti | 0 comments

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je izjavio danas da se u Crnoj Gori vodi anti srpska politika i da je Srbija žrtva velikocrnogorske agresije.

“Crnogorci da se vrate u Crnu Goru, neće imati ko da rukovodi u Srbiji. Oni hoće da se školuju besplatno, da se liječe besplatno, a onda odu dolje i kažu ja sam Crnogorac. A za to vrijeme Srbi doživljavaju torturu. To više ne može”, rekao je Dačić za TV Prva, prenosi Tanjug.

Odgovarajući na prozivke crnogorskog rukovodstva da “prebrojava krvna zrnca”, Dačić je upitao da li je on zabranio nekome da dolazi u Crnu Goru i istakao da su u delegaciji Ministarstva spoljnih poslova polovina Crnogorci.

“Oni broje krvna zrnca, ali to su za njih zelena krvna zrnca. Nigdje ne postoji veća podrška crnogorskom režimu nego u Beogradu. Ko osporava njihova prava. Pa sam Đukanović zna da ima više crnogorskih direktora u Srbiji nego u Crnoj Gori”, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, Đukanović vodi takvu politiku da bi ostao na vlasti i zaključio da bi mu mnogo bolje bilo da se dogovara sa Srbima u Crnoj Gori.

Upitan kako vidi rješenje spora oko nedavno usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovesti, Dačić smatra da do njega može doći ispravkom Zakona, ali da sumnja da će do toga doći.

“Nas ne zanimaju unutrašnje stvari u Crnoj Gori, ali nas zanimaju Srbi. Ja imam korektne odnose sa svim crnogorskim političarima, ali da ne mijenjamo teze, besmisleno je reći da Beograd ruši nezavisnost Crne Gore”, rekao je Dačić.

Dačić se upitao i šta bi bilo da je Srbija donijela takav zakon po kome bi katoličke crkve ili džamije pripale Srbiji.

0 Comments

Submit a Comment