Stigle tri inicijative za ocjenu ustavnosti Zakona, sve tri iz Srbije

Objavljeno: 26.01.2020, 12:35h

Ustavnom sudu Crne Gore do sada su podnijete tri inicijative za ocjenu ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopšteno je Televiziji Crne Gore u Ustavnom sudu. Pored iniciajtive koju je podnijela grupa beogradskih advokata, 17. januara, stigle su i inicijative Svetog arhijerejskog sinoda SPC i Srpske patrijaršije iz Beograda, čiji je zastupnik patrijarh srpski Irinej. Inicijative su uslijedile uprkos tome što je Mitropolija crnogorsko-primorska apelovala na građane, udruženja i institucije da ne preduzimaju jednostrane aktivnosti, već da sve predloge dostave Pravnom savjetu mitropolije. Amfilohije je više puta ponovio i da je adresa za razgovor sa crnogorskom Vladom isključivo Mitopolija crnogorsko-primorska, te da očekuje potpisivanje temeljnog ugovora.

Ustavnom sudu Crne Gore do sada su podnijete tri inicijative za ocjenu ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopšteno je Televiziji Crne Gore u Ustavnom sudu.

Pored iniciajtive koju je podnijela grupa beogradskih advokata, 17. januara, stigle su i inicijative Svetog arhijerejskog sinoda SPC i Srpske patrijaršije iz Beograda, čiji je zastupnik patrijarh srpski Irinej.

Inicijative su uslijedile uprkos tome što je Mitropolija crnogorsko-primorska apelovala na građane, udruženja i institucije da ne preduzimaju jednostrane aktivnosti, već da sve predloge dostave Pravnom savjetu mitropolije.

Amfilohije je više puta ponovio i da je adresa za razgovor sa crnogorskom Vladom isključivo Mitopolija crnogorsko-primorska, te da očekuje potpisivanje temeljnog ugovora.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register