Zbog niskog vodostaja, zabranjen robolov na Skadarskom jezeru

Objavljeno: 20.01.2020, 20:54h

Ministarastvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je obavijestilo da se od sjutra, 21. januara zabranjuje ulov svih vrsta riba i drugih vodenih organizama na ribolovnom području “Skadarsko jezero”. Ova zabrana trajaće sve do poboljšanja hidroloških prilika.

“Naredbom o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov (Službeni list CG, 12/19) definisano je da je na ribolovnom području ‘Skadarsko jezero’ zabranjeno vršiti ribolov u vrijeme niskog vodostaja, odnosno kada se nivo vode na Skadarskom jezeru spusti ispod nivoa od 6.46mnm, prema podacima organa uprave nadležnog za poslove hidrometeorologije – mjerna stanica ’Plavnica’ u toku decembra, januara i februara”, navedeno je u zvaničnom saopštenju.

Prema današnjim zvaničnim  podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, nivo Skadarskog jezera na mjernoj stanici “Plavnica” iznosio je 6.13 mnm.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je upozorilo da je izlovljavanje ribe u vrijeme ribolovnog zabrana krivično djelo.

“Građani sve eventualne nezakonite aktivnosti mogu prijaviti pozivom na poseban  broj 067/000-825 kao i preko android aplikacije Nacionalni parkovi Crne Gore, ili slanjem e-maila na adresu [email protected]”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register