Vlada CG optužila Dačića da je plasirao lažnu vijest

Objavljeno: 18.01.2020, 15:43h

Na račun šefa srpske diplomatije Ivice Dačića iz državnog vrha Crne Gore stižu optužbe da je plasirao lažnu vijest.

Na Tviter nalogu Vlade Crne Gore objavljen je klip u kome se podsjeća na izjavu Ivice Dačića u emisiji Ćirilica. Dačić je govorio o tome da u Crnoj Gori, prema popisu, ima oko 29 odsto građana koji se izjašnjavaju kao Srbi, dok ih u administraciji te zemlje ima pet odsto, rekavši i da svako ko se izjasni kao Srbin dobija otkaz. Naveo je i primjer.

“Šef mog obezbeđenja, koji je ovde prisutan, je iz Bijelog Polja. Njegov brat je radio u Ministarstvu poljoprivrede u Crnoj Gori, u nekoj inspekciji ili ne znam ni ja šta. Kad se izjasio kao Srbin, dobio je otkaz”, rekao je Dačić, gostujući u emisiji Ćirilica 13.1.2020.

Crnogorska vlada poručuje da Vinko Purić, brat šefa Dačićevog obezbjeđenja, radi kao stalno zaposlen u kompaniji Monteorganica, i dodaju da se to preduzeće, od osnivanja finansira iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

U klipu o tome govori i direktor tog preduzeća, koji kaže da je u njegovoj kompaniji zaposlen od 2017, a da je od prije dva mjeseca potpisao ugovor na neodređeno vrijeme.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply