Putin: Zapušićemo pogana usta onima koji mijenjaju istoriju

Objavljeno: 18.01.2020, 17:08h

Rusija će formirati centar za arhivsku dokumentaciju, koji će biti otvoren i za ruske građane i za cio svijet.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je obećao da će otvoriti centar za arhivska dokumenta o Drugom svjetskom ratu.

“Zatvorićemo prljava usta koja neki lideri otvaraju preko brda kako bi postigli neposredne političke ciljeve. Zapušićemo usta istinitim informacijama”, rekao je Putin na sastanku s veteranima i predstavnicima patriotskih organizacija.

Putin je naveo primjer Izraela koji ni na sekundu ne dozvoljava da se zaboravi Holokaust i podsjetio da će narednih dana posjetiti Izrael na otkrivanju spomenika žrtvama blokade Lenjingrada, prenio je Sputnjik.

“Veoma sam zahvalan ovoj inicijativi rukovodstva Izraela i svima koji su bili inicijator tog događaja. To je važan dogadaj. On podsjeća na žrtve Drugog svjetskog rata i na one koji su dali odlučujući doprinos u porazu nacista”, rekao je šef države.

“Jevrejske društvene organizacije i rukovodstvo Izraela vrlo pametno radi, ne dajući da svijet zaboravi žrtve Holokausta“, naglasio je Putin.

“Na žalost, medu žrtvama Holokausta je značajan broj Jevreja iz Sovjetskog Saveza, ruskog naroda”, dodao je Putin, naglasivši da je najveće gubitke u Drugom svjetskom ratu, skoro 70 odsto, podnijela današnja Rusija.

U vezi s tim, Putin je saopštio da će Rusija formirati centar za arhivsku dokumentaciju, koji će biti otvoren i za ruske građane i za cio svijet.

“Zapušićemo pogana usta onima koji mijenjaju istoriju, predstavljaju je u lažnom svjetlu i smanjuju ulogu naših očeva i dedova, naših heroja koji su poginuli, braneći svoju otadžbinu i praktično cijeli svijet od kuge“, izjavio je predsjednik Rusije.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply