Masaža prstiju

Objavljeno: 11.01.2020, 07:56h

Kompletno opušta, uklanja glavobolju i pročišćava disajne puteve!

Petominutna samo-masaža prstiju ruku će vam donijeti maksimalno pozitivan efekt za minimalno vrijeme. Opustimo prste i iz njih će izaći napetost nagomilana u cijelom našem tijelu!

Naši prsti stalno rade za nas i zbog toga se u njima gomila napetost, a godinama postaju sve manje pokretljivi i gipki, piše uspesnazena.com.

Masaža se primjenjuje već vjekovima i smatra se vrlo efikasnom metodom poboljšanja cjelokupnog psiho-fizičkog zdravlja čovjeka.

Evo samo-masaže prstiju od 5 minuta koja vas kompletno opušta, uklanja glavobolju i pročišćava disajne puteve: ona se može raditi u bilo koje vrijeme, na svakom mjestu, u kući, na poslu, na putovanju.

Jednostavna je i dobijamo maksimalno pozitivan efekt za minimalno vrijeme.

Masažom prstiju opustićemo napete mišiće, bićemo osvježeni i srećniji.

Postupak masaže:

Vježba 1

Uhvatite mali prst palcem i kažiprstom, lagano ga protresite, da bi otklonili mišićnu napetost. Zatim, dok vam je to ugodno, vrtite mali prst u smjeru kazaljki na satu. Poslije 10 sekundi promijenite smjer. Nakon toga, na isti način ovu vježbu ponovite i s ostalim prstima na ruci.

Vježba 2

Pritiskanjem korijena svakog prsta možete izazvati povećanje životne energije. Npr. na kraju palca nalazi se refleksna zona vezana za pluća i djelovanjem na nju čistite disajne putove i nosne šupljine.

Vježba 3

Stisnite ruku u šaku (pesnicu), ali tako da unutra ostane prazan prostor – i unutra stavite palac druge ruke. Skupite pesnicu, čvrsto zahvativši palac i lagano ga vucite, kao da pokušavate rastegnuti. Zatim to isto uradite i s drugim prstima.

Vježba 4

Na kraju protresite šake. Trebali bi u njima osjetiti ugodnu toplinu i opuštenost.

Probajte odmah!

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply