Sindikat medija: Novinarku Đikanović hitno pustiti iz pritvora

Objavljeno: 06.01.2020, 18:09h

Glavni odbor Sindikata medija Crne Gore je uputio zahtjev da se novinarka Anđela Đikanović odmah pusti na slobodu i da joj se omogući da se od svih eventualnih optužbi brani sa slobode.

“Smatramo da je hapšenje novinara krajnje neprihvatljivo i da su optužbe koje se Đikanović stavljaju na teret preteške. Đikanović jeste objavila vijest za koju se ispostavilo da nije tačna, ali je i povukla i izvinila se odmah nakon što je demantovana. Sporna vijest je svega sat bila sa sajtu portal FOS medija i smatramo da je to prekratak period da se na taj način izazovu panika i nered. To što je vijest povučena nakon čega je objavljeno i izvinjenje pokazuju da namjera Đikanović nije bila da unese nemir među crnogorske građane zbog čega i smatramo da su tvrdnje tužilaštva preoštre i ne oslikavaju ono što se zaista desilo”, saopštio je Sindikat medija.

Sindikat medija smatra “problematičnim… to što portal FOS medija ni na koji način nije stao u odbranu svoje urednice i novinarke, i to što menadžmet i vlasnici tog medija se nisu uopšte oglasili ovim povodom”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register