Neko je, ipak, pasoše stavljao u koverte sa logom ‘Sava osiguranja’

Objavljeno: 31.12.2019, 18:03h

Ostaje otvoreno pitanje ko je i zašto u službi MUP-a stavaljao pasoše u koverte sa logom privatne osiguravajuće kompanije i tako ih uručivao građanima.

PCNEN je, oslanjajući se na kredibilan izvor, objavio 25, decembra da Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore svjesno ili nesvjesno reklamira Sava osiguranje, jer nove pasoše predaje državljanima/državljankama Crne Gore u kovertama sa znakom ove osiguravajuće firme.

Uz vijest smo objavili i fotografiju koju je uradio naš izvor.

Željeli smo da provjerimo šta je u pozadini korišćenja ovih koverti, pa smo, preko Službe za odnose sa javnošću MUP, pitali: “Zanima nas da li MUP ovu osiguravajuću kuću reklamira na osnovu nekog ugovora ili je nešto drugo u pitanju?”.

U odgovoru koji koji potpisuje Tim za odnose s javnošću MUP-a, negirani su navodi našeg izvora.

“Poštovani,

Povodom Vašeg pitanja, obavještavamo Vas da navodi koji su objavljeni nijesu tačni. Ministarstvo unutrašnjih poslova izdaje putne isprave u skladu sa odredbama Zakona o putnim ispravama. Po okončanju postupka, stranka je u obavezi da lično preuzme putnu ispravu na šalteru Područne jedinice ili filijale za građanska stanja i lične isprave.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije u obavezi da putne isprave uručuje kovertirano, niti je organ koji je na bilo koji način reklamira bilo koje proizvode i usluge, niti preduzima bilo kakve radnje ili djelatnosti u cilju pospješivanja prodaje roba ili usluga, a da za to nije zakonom ovlašćeno.”

Nakon što smo dobili odgovor, zamolili smo naš kredibilni izvor da izađe iz anonimnosti i kaže šta se desilo 25. decembra.

“Prilikom preuzimanja novog pasoša u PJ Podgorica, u tzv. Limenci, koverat u kojem se pasoš nalazio  je imao logo ‘Sava osiguranje’ u gornjem lijevom uglu, i to ne samo na mome kovertu, već i na kovertama nekoliko stranaka koje su pasoš uzele prije mene”, kazao nam je Dejan Tofčević, urednik satire na našem portalu, inače regionalno poznati aforističar.

Ostaje otvoreno pitanje ko je i zašto u službi MUP-a stavaljao pasoše u koverte sa logom privatne osiguravajuće kompanije i tako ih uručivao građanima.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register