Prednovogodišnje masovno pedalanje ulicama Podgorice

Objavljeno: 29.12.2019, 06:41h

Nevladino udruženje Biciklo.me poziva  građane i građanke na zajedničku prednovogodišnju vožnju biciklima ulicama Podgorice, 29. decembra.

“Ovaj put ćemo vožnju započeti u nedjelju tačno u podne sa Trga Argentina, jer je naše staro mjesto zauzeto. Dođite i dovedite vaše najmilije da u lijepoj atmosferi naših biciklističkih druženja ispratimo staru biciklističku godinu. Nemojte štedjeti novogodišnje ukrase, dedamrazovske kape i odijela, kao ni lijepo raspoloženje sa kojim vas očekujemo”, poručili su iz Bicikla.me na svojoj FB stranici.

Ovo je 59. put da Biciklo.me organzuje tzv. Critical Mass vožnje u Podgorici. Tri godine su te vožnje bile organzovane svakog mjeseca, čime je vršen pritisan na lokalnu vlast da više pažnje posveti biciklu kao alternativnom prevoznom sredstvu i gradnji biciklističke saobraćajne infrastrukture, u čemu se djelimično uspjelo.

Biciklo.me je tokom ove godine učestovalo u više značajnih projekata koji afirmišu biciklizam kao neizostavan dio održivog razvoja i savremene urbane mobilnosti. Pored ostalog, ovo nevladino udruženje je sprovelo istraživanje značajno za Plan urbane mobilnosti tzv. SUMP (Sustainable Urban Mobility Plan), kojem je i posvećena Critical Mass vožnja 29. decembra.

Na kraju zajedničke vožnje biciklisti i biciklistkinje biće počašćeni kuvanim vinom.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register