Sindikat medija traži da se spasi RTV Ulcinj

Objavljeno: 16.12.2019, 18:02h

Alarm je upaljen nakon najave Skupština opštine Ulcinj da će izdovojiti svega 80.000 eura za  RTV Ulcinj.

Sindikat medija Crne Gore se obratio čelnim ljudima u državi i zatražio od njih da se zauzmu kod lokalne vlasti u Ulcinju i spriječ uništenje lokalnog javnog emitera RTV Ulcinj.

“Vjerujemo da ste upoznati sa finansijskim stanjem u kojem se nalazi Radio Ulcinj, prvi dvojezični radio u Crnoj Gori, u koje ga je nebrigom dovela Opština Ulcinj koja je njegov osnivač. U ovom trenutku zaposlenima u tom radiju se duguje 17 zarada, bez izgleda da će im biti isplaćene. Deset naših koleginica i kolega, koliko ih je i zaposleno u tom lokalnom javnom emiteru, posljednju zaradu su primili u julu”, navedeno je u pismima predsjedniku Crne Gore, predsjedniku Skupštine, premijeru i potpredsjednicima Vlade, ministru kulture, ambasadoru Evropske delegacije u Crnoj Gori, direktorima Poreske uprave i Agencije za elektronske medije.

“Mi shvatamo, a to je više puta i nezvanično rečeno, da je krajni cilj gašenje tog radija, ali da Opština nije spremna da donese tu odluku već želi da ga se oslobodi kroz odluke Poreske uprave koje bi ga odvele u stečaj i  likvidaciju”, navodi se u pismima.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply