Otašević: Neka TVCG kaže ko im je dostavio snimak

Objavljeno: 08.12.2019, 20:56h

“Ukoliko uredništvo RTCG to ne učini, biće svima jasno da ono stoji iza montiranja snimka i zloupotrebe novinarske profesije”.

Novinar dnevnika Dan Vladimir Otašević je najavio večeras, reagujući na saopštenje Uredništva TVCG povodom objavljivanja montiranog video snimka napada na njega od strane tjelohranitelja biznismena Zorana Baćirovića, da će se “za početak obratiti Komisiji za žalbe, Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije” kako bi “zaštitio svoja prava”.

“RTCG je zbog brutalne neistine koju je objavila dužna da kaže ko joj je dostavio snimak jer se ne radi o izvoru već manipulatoru koji ima za cilj da obanjuje javnost. Ukoliko uredništvo RTCG to ne učini, biće svima jasno da ono stoji iza montiranja snimka i zloupotrebe novinarske profesije”, ocijenio je Otašević.

On u reagovanju kaže da “naknadna pamet i izgovori uredništva RTCG ne umanjuju njihovu odgovornost za neetičko i neprofesionalno izvještavanje i zlu namjeru”, konstatujući da za ovakvu njegovu ocjenu “postoje brojni dokazi”.

“Naime, prije objavljivanja snimka moj urednik Nikola Marković više puta je u javnosti saopštio da je odgledao snimak te da se na njemu vidi kako se Mijatović nakon prvog dijela napada na mene vratio i udario me ramenom. To je objavila TV Vijesti i Dan. Uredništvu RTCG to nije bilo dovoljno da provjeri snimak koji je objavila jer na materijalu koji su emitovali tog dijela nema. Nijesu čak ni pozvali ni mene ni Nikolu Markovića prije emitovanja snimka. Današnji kompletni snimak koji je objelodanjen potvrđuje da je u pitanju očit primjer zloupotrebe Javnog servisa, a da stvar bude gora nijesu imali ni elementarne profesionalne etike da se nakon brutalne manipulacije makar izvinu. Šta više, i dalje istrajavaju u stavu koji vrijeđa i mene i cjelokupnu javnost”, kazao je Otašević.

Otaševića je u trgovinskom centru ‘Delta’ verbalno i fizički napao Mladen Mijatović, službenik MUP i navodni tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića. To je učinio kad je vidio da Otašević pokušava da fotografiše Bećirovića koji je bio u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića.

Šoškić je napad na novinara mirno posmatrao sa bliskog rastojanja.

Bećirović je nekoliko dana prije ovoga incidenta bio pritvoren zbog navodnih prijetnji sudskom vještaku.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply