Kurti u Berlinu iznio tri principa za nastavak dijaloga sa Beogradom

Objavljeno: 07.12.2019, 11:20h

Kosovo je centralna tema konferencije, kojoj će biti posvećene dvije od četiri plenarne sesije

Kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti predstavio je svoja tri principa za nastavak dijaloga, od kojih je prvi da neće predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom.

Na skupu u Berlinu pod nazivom “Balkanski dijalozi”, na kojem su razmatrane evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine, Kurti je kao prvi princip naveo da nema razgovora kosovskog predsjednika i predsjednika Srbije i da neće predsjednika Vučića za stolom.

“Nema razgovora o kosovskoj teritoriji”,  drugi je princip koji je naveo predsjednik Samoopredjeljenja saznaje Kosovo Onlajn.

Treći princip koji je naveo Kurti je da nema razgovora o mapama.

Kosovo je centralna tema konferencije, kojoj će biti posvećene dvije od četiri plenarne sesije.

Predsjednik Hašim Tači i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, prisustvuju na skupu “Balkanski dijalozi”, koji organizuju Istok-Zapad institut, beogradski Fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbjednosna konferencija.

Na skupu učestvuje veliki broj političkih lidera iz regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD, EU, Njemačke i predstavnici akademske zajednice.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply