Danas ‘Kongres slobodnih građana’

Objavljeno: 07.12.2019, 08:27h

Građanski pokret ‘Oduprise” najavio je za večeras ispred zgrade Skupštine Crne Gore protestni skup koji je nazvao ‘Kongres slobodnih građana’

“Slobodni građani organizuju svoj prvi kongres. Kao delegati pozivaju se sve žrtve svih kongresa DPS-a kojima je dosta terora depeesovske vlasti, sile i nepravde, kriminala i korupcije, ponižavanja nastavnika, ljekara, novinara, studenata, penzionera i svih drugih, pljačkanja državne imovine, otimanja rijeka i planina…

🆘 Osmi kongres vladajuće partije najavio je raspad i nestanak Crne Gore, tačno onako kako je prije 32 godine Osma sjednica najavila raspad i nestanak velike Jugoslavije.

Potpuno nezainteresovan za sadašnjost i budućnost građana u čije ime upravlja, depeesovski režim našoj djeci umjesto besplatnog školovanja nudi crkvu, umjesto zaposlenja ‒ argatovanje u inostranstvu, umjesto liječenja o trošku države ‒ prosjačenje i SMS poruke.

Gradskoj omladini ‒ umjesto kulture i zabave ‒ nudi drogu i kriminal, a seoskoj – umjesto izgradnje puteva, vodovoda i dalekovoda ‒ otima rijeke zbog elektrana i planine zbog vojnih baza.

Naredne godine DPS će organizovati još jedne lažne izbore, ne prihvata Vladu građanskog jedinstva, a bez nje izlazak na glasanje nema nikakve svrhe.

Pošteni izbori nijesu mogući sa ovakvom izvršnom, sudskom i zakonodavnom vlašću. Zato pozivamo sve slobodne građane da sad mi njima poručimo ono što su oni poručili bivšoj vlasti prije trideset godina:

✊ Imamo dovoljno znanja, hrabrosti i pameti, potrebno je samo da vi odete!

🕕 Kongres slobodnih građana počinje u subotu u 18 sati ispred Skupštine Crne Gore.”

Početkom ove godine, spontano nastali pokret je organizovao više masovnih građanskih protesta u Podgorici i natjerao opoziciju da se bar privremeno ujedini i, preko poslanika, potpiše Spotrazum o budućnosti. Kako su protesti jenjavali, a onda i potpuno prestali, tako ni opozicija više nije marila za jedinstvo, niti za potpisani dokument.
Pokret ‘Oduprise’ je pokušao krajem septembru da obnovi energiju protesta, ali mu to nije pošlo za rukom. Večerašnji protest je novi pokušaj da se to učini.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply