Naši kablovski prijatelji

Objavljeno: 06.12.2019, 15:40h

Piše: Omer ŠARKIĆ

Juče sam mejlom, uz novembarski račun, dobio i obavještenje – kao i svi korisnici M-tela, na čijoj drugoj strani je onako, uzgred, pri kraju, napomenuto da se od 01.01.2020. godine “zbog unapređenja kvaliteta i dostupnosti servisa, uvodi (se) mjesečna naknada za održavanje u iznosu od 1 euro“.

Čak nije 1.00 euro, već samo 1 euro.

Istina, piše tamo i da možemo raskiniti ugovor ako nam to ne odgovara. Ali ako ga ne raskinemo do dana njegove primjene, znači da smo pristali da koristimo paket pod promijenjenim uslovima.

I to nije sve – što bi rekli na onim tele -šopovima.

“U slučaju neblagovremenog plaćanja računa, uvodi se naknada u iznosu od 1.49 eura.“

A ko bi raskidao ugovor sa svojim operaterom za tričavih 1.00 euro, prvog dana Nove godine, izlagao se svim onim procedurama koje su tako iskomplikovali?

Ajde mi recite.

Poštovani građani,

kablovski operateri nas godinama otvoreno kradu. Mi se kao i u politici ne bunimo, i zato oni nastavljaju da nas kradu, usput praveći budale od nas. Oni su se prosto prilagodili ambijentu sveopšte krađe, znaju da mogu raditi što im je volja, jer nema ko da ih obuzda i kontroliše. Imamo tzv. EKIP koji bi trebao da reguliše i kontroliše stanje u ovoj oblasti. Međutim, ubijeđen sam, iako za to nemam dokaze, da je EKIP korumpiran od strane kablovskih operatera. Uz to, kablovski operateri su najveći oglašivači u komercijalnim medijima, pa ovi iz straha da im ne otkažu saradnju neće da istražuju niti da pišu o krađama i ucjenama kojima su građani od njihove strane izloženi.

Svi znate, primjera radi, da je minimalno trajanje ugovora sa njima 24 mjeseca.

Zašto mislim da je EKIP kormpiran?

Ovo je moja treća borba sa kablovskim operaterima. Najprije sam bio korisnik paketa Telenora, tada Pro – Montea.  Kada sam otkazao paket kod njih i prešao u Telekom, telefon kojeg sam uredno kupio i otplatio nije prihvatao karticu drugog operatera. U poslovnici sam im objasnio problem i tražio da mi se omogući da koristim uredno plaćeni telefon u mreži u kojoj ja hoću.

Preporučili su mi da pođem “u bilo koji servis mobilne telefonije; oni će mi ga dekodirati za svega 5. 00 eura“!!! Normalno da nijesam pristao na to.

Uputio sam pisani prigovor, žalio se EKIP-u, napisao tekst o tome na PCNEN-u.

Valjda se provajderi najviše plaše te antireklame, odmah poslije objavljivanja teksta su mi mejlom poslali instrukcije i šifru za dekodiranje telefona.

EKIP se, očekivano,  nije mješao u svoj posao.

Tri dana nijesam bio u mogućnosti da koristim telefon, dok sam “istjerao pravdu“, a tada su telefonski aparati bili veoma skupi, pa nijesam ima drugog, rezervnog.

U Telekom-u sam otkazao ugovor kada sam upao u finansijske neprilike i, ujedno, shvatio da u paketu plaćam i pretplatu za fiksni telefon u iznosu, mislim od 5,50 eura, a uopšte ga ne koristim.

Da bi koristili paket Telekoma u kome ima i tzv. Ekstra – TV, svi moramo plaćati i pretplatu za fiksnu telefoniju, bez obzira da li je koristimo.

Najskuplje održavanje fiksne telefonije na svijetu. To je moje mišljenje.

No, tako je to kada je država koruptivnim ugovorom prodala Telekomu i podzemne kablove – što niko ne radi, pa nas mogu ucjenjivati.

Uredno izmirivši sve obaveze i račune, otkazao sam im ugovor. Ali, ne leži vraže, sledećeg mjeseca mi je sa bankovnog računa skinuto 6.20 eura u korist Telekom-a. Primjetivši to, tražio sam objašnjenje. Bila je greška, objasniše mi fino u Telekom-u, čak su mi se, koliko se sjećam, i izvinili! Međutim, da bi mi vratili novac, rekoše da treba da napišem prigovor.

“Da vam napišem prigovor da mi vratite novac koji ste mi greškom skinuli sa bankovnog računa?”, pitao sam, u čudu.

“Takva je procedura, drugačije vam ne možemo vratiti novac”, odgovorili su.

“Lopovima uhvaćenim u krađi neću pisati molbe i prigovore da mi vrate ukradeno!”, dreknuo sam u prepunoj  poslovnici.

Zaposlonoj službenici (koja, sirota, ništa nije kriva) bilo je neprijatno,  nazvala je nadređene, objasnia u čemu je problem i da klijent odbija da napiše prigovor za vraćanje ukradenog novca. Džaba, to je standardna procedura i ako ne napišem prigovor, novac mi neće vratiti, potvrdili su joj šefovi.

Tu sam već bio van sebe. Rekao sam – evo vam moja lična karta, sada ću ja da vam pokupim sve ove telefone iz poslovnice a vi mi napišite prigovor da vam ih vratim. Kada dobijem pisani prigovor i razmotrim ga, vratiću vam ih.

Nastao je haos, ponovno zvanja šefova, ali, uzalud, novac neće da vrate, jer je takva procedura…

Par dana su me nazivali, pokušavali ubijediti da moram napisati prigovor – zbog poštovanja procedure. Istovremeno sam slao dopise lažnom EKIP-u (koji, opet, nije reagovao), pisao tekstove na PCNEN-u o tome.

Na kraju  se zainteresovao i list Dan.

Poslije teksta koji su objavili, vraćen mi je novac na račun kod banke,  “iako ne postoji ni teorijska mogućnost da budem obeštećen i novac mi bude vraćen ako ne napišem pismeni prigovor“.

Ako bi samo hiljadu, od desetine hiljada korisnika M-tela sada tražilo raskid ugovora, poslije ovog pokušaja iznude, budite sigurni da bi odluku odmah povukli. U tom slučaju,  ubuduće bi, opet sam siguran, ne samo M-tel nego i drugi provajderi veoma pazili kako nam zavlače ruke u džepove i imali bi mnogo manje problema sa njima.

Do nas je, ne do njih.

Zato pozivam sve korisnike M-tel mreže pod ugovorom  da isti raskinu.

Isto vam je i sa vlašću. Ako nema stalnog pritiska od strane građana na nju, radiće od nas upravo ovo što rade. Za svoja prava, u svemu, moramo se boriti:  i sami,  i  u savezu sa ostalima.

Zato, izađite na sve proteste.

I na sjutrašnji!

Sve dok se stanje ne počne popravljati.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply