Milošu Maroviću oduzet stan u Budvi

Objavljeno: 06.12.2019, 18:50h

Miloš Marović je jedan od osumnjičenih za milionsku malverzacviju oko prodaje zemljišta u zaleđu Jaz u kojem je Opština Budva oštećena za 1,4 miliona eura

Viši sud u Podgorici je Milošu Maroviću trajno oduzeo stan od 193 metra kvadrata u Budvi.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, odbijen je zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva kojim je traženo da se od Miloša Marovića, oduzme pravo svojine na pet nepokretnosti koje pripadaju katastarskom operatu Prijevor II, jer je tužilac u završnom izlaganju odustao od zahtjeva za trajno oduzimanje tih nepokretnosti, prenosi portal Vijesti.

“Odbijen je kao neosnovan zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva kojim je traženo da se od trećeg lica M.P.T., oduzme pravo susvojine u obimu 1/3 na stambeno poslovnoj jedinici koja se nalazi u Tivtu, kao i zahtjev da se od trećeg lica P.I. oduzme pravo svojine na stambenoj jedinici površine 123m2 , poslovnom prostoru površine 40m2 i garažnom mjestu površine 18m2, koje pripadaju katastarskom operatu Budva”. Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku od 15 dana od dana prijema prepisa rješenja ovog suda”, saopšteno je iz Višeg suda.

Miloš, sin funcionera DPS-a Svetozara Marovića, jedan je od osumnjičenih za milionsku malverzacviju oko prodaje zemljišta u zaleđu Jaz u kojem je Opština Budva oštećena za 1,4 miliona eura.

Njega su svjedoci saradnici označili kao osobu koja je vukla konce u tom nezakonitom poslu, ali i saopštili da je njegov otac Svetozar Marovića organizator svega.

Miloša Marovića je 2016. dobio državljanstvo Srbije i nedostupan je crnogorskim pravosudnim organima.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply