HRA i ‘Goli otok’: Zakon očekujemo naredne godine

Objavljeno: 06.12.2019, 15:56h

HRA i Udruženje Goli otok očekuju da Ministarstvo pravde razmotri inicijativu do kraja ove 2019. godine

Ministarstvo pravde u Vladi Crne Gore je saopštilo da će pažljivo razmotriti Inicijativu za donošenje Zakona o rehabilitaciji i obeštećenju žrtava političkog progona – zatvorenika/ca Golog otoka, Svetog Grgura i drugih zatvora, jer je to od njih zahtijevao predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, obnarodovala je danas Akcija za ljudska prava (HRA).

Ministarstva pravde je odbilo inicijativu za pokretanje elektronske peticije pod nazivom “Inicijativa za donošenje Zakona o rehabilitaciji i obeštećenju žrtava političkog progona – zatvorenika/ca Golog otoka, Svetog Grgura i drugih zatvora”, koju je 15. Novembra ove godine podnio predsjednik Udruženja “Goli otok” Branislav Ljumović u saradnji sa HRA.

“HRA i Udruženje Goli otok očekuju da Ministarstvo pravde razmotri inicijativu do kraja ove 2019. godine i obezbijedi da se naredne godine konačno donese zakon o rehabilitaciji i obeštećenju političkih zatvorenika koji su bili žrtve drastičnog kršenja ljudskih prava u periodu posle Drugog svjetskog rata”, poruka je koju je danas saopštila HRA.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply