Sindikat medija osudio napad na novinara Otaševića

Objavljeno: 04.12.2019, 16:41h

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) je “oštro” osudio napad na novinara dnevnog lista Dan Vladimira Otaševića i pozvao “nadležne iz policije i Tužilaštva da brzo i adekvatno procesuiraju najnoviji napad na novinare u Crnoj Gori”.

Napad na kolegu Otaševića desio se na javnom mjestu, i pored toga što se Otašević uredno predstavio i rekao da je novinar. Posebno problematično je što su, prema svjedočenju Otaševića, u incident bili uključeni predstavnici zvaničnih državnih organa, koji bi trebalo da štite novinare i sve građane. SMCG zato traži od Uprave policije da adekvatno ispita odgovornost napadača Mladena Mijatovića, koji je, prema dostupnim informacijama, službenik MUP-a, a od Tužilaštva da utvrdi eventualnu disciplinsku i krivičnu odgovornost Višeg državnog tužioca Miloša Šoškića, koji prema svjedočenju novinara Otaševića, nije ništa uradio da spriječi napad iako je bio udaljen samo par metara”.

SMCG ponavlja da su napadi na novinare nedopustivi i moraju biti strogo kažnjeni imajući u vidu istoriju ovakvih napada u Crnoj Gori.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply