Strateški plan drumom, a SUMP šumom

Objavljeno: 27.11.2019, 07:59h

Aktivisti Biciklo.me ukazuju na loš tretman biciklizma u Nacrtu Strateškog plana razvoja glavnog grada 2019 -2024. godine

Nezadovoljni konceptom zastupljenosti biciklizma u Nacrtu Strateškog plana razvoja glavnog grada 2019 – 2024. godine, nevladino udruženje Biciklo.me uputilo je gradskoj Upravi set predloga i mjera za izmjene i dopune tog dokumenta.

Biciklo.me je to učinilo početkom novembra, a još ih niko ih iz gradske uprave nije kontaktirao.

Ni PCNEN nije dobio odgovor od nadležnih da li su sugestije biciklističkih aktivista uključene u konačnu verziju dokumenta o kojem će se odbornici izjasniti na jednoj od predstojećih sjednica gradskog parlamenta.

Predstavnici Bicikla.me uključeni su u radnu grupu za izradu Plana održive urbane mobilnosti (Sustainable Urban Mobility Plan-SUMP)  i dobro su upoznati sa novom vizijom saobraćaja u glavnom gradu. Oni ukazuju na neusklađenost ta dva važna strateška dokumenta za budućnost Podgorice.

„Mi smo analizirali Nacrt Strateškog plana razvoja glavnog grada za  narednih pet godina i uvidjeli da nije usaglašen sa SUMP-om. O tome smo obavijestili Glavni grad, ali još uvijek nijesmo dobili nikakav odgovor. Nacrt ne predviđa izgradnju novih biciklističkih staza i tretira biciklizam kao rekreativnu aktivnost, a ne biciklo kao prevozno sredstvo. Plan održive urbane mobilnosti zasniva se na razvoju biciklističke infrastukture, prostora za pješačenje, javnom prevozu i parkiranju. Smatramo da bi ta dva važna strateška dokumenta trebala biti u skladu“,  ocjenjuje Biciklo.me

Zabrinuti zbog takve situacije, biciklistički aktivisti ukazuju na ono što smatraju da je neophodno uraditi u daljem djelovanju na terenu.

“Jedan od koridora planiranih još prije 2015. godine i dalje nije započet, što dovodi u pitanje kontinuiranu posvećenost Glavnog grada poboljšavanju uslova za razvoj biciklističkog saobraćaja – uslova koji su nam, ako pogledamo stanje na podgoričkim ulicama, prijeko potrebni”, kažu u Biciklo.me.

I pored svih prednosti za razvoj biciklizma u Podgorici, rezultati najnovijih istraživanja rađenih za potrebe izrade SUMP-a su zabrinjavajući, kažu eksperti angažovani na tom inovativnom projektu koji u fokus stavlja čovjeka, a ne automobil. Radi se o strateškom dokumentu čije je ciljeve postavila EU, a odnose se na ravnotežu mobilnosti u urbanim sredinama, kvalitet života, klimatske promjene, kao i na manje zagađenje od gasova i buke.

Na osnovu uzorka od 5.000 stanovnika utvrđeno je da čak 85 odsto građana koristi taksi ili putuje svojim kolima . Autobusom, pješke ili biciklom putuje svega oko 10 odsto stanovnika. Ankete su pokazale i da bi 52 odsto srednjoškolaca najradije u školu dolazilo sopstvenim automobilom, a oko 42 odsto osnovaca bi, ipak, biciklom. Poslednje četiri godine broj automobila u Podgorici se povećao 20 odsto, a prema podacima državne uprave za statistiku (MONSTAT), glavnim gradom kruži skoro 74.000 automobila.

Jasna Sekulović iz njemačke organizacije GIZ, uz čiju podršku Glavni grad izrađuje SUMP, ističe da stepen motorizacije iznosi  370 motornih vozila na 100 stanovnika sa naglašenom tendencijom porasta. Brojanjem, je, dodaje, utvrđeno da je popunjenost vozila u prosjeku 1,45, što znači da se najčešće u automobilu nalazi samo vozač.

Sekulović za PCNEN pojašnjava da će na osnovu trenutnog stanja biti predložene adekvatne mjere kako bi se povećao procenat građana koji koriste alternativne vidove saobraćaja, koji su sada minimalno zastupljeni.

„GIZ je tu da podrži na svaki način izradu ovog dokumenta i obezbijedi svoju podršku stvaranju ambijenta da se Plan usvoji, a kasnije i sprovede. Nakon toga, naša podrška, prestaje i dalje je sve na Glavnom gradu. Očekujem da će se SUMP sprovoditi zbog primijenjenog participativnog pristupa u planiranju i usaglašavanju sa širom grupom relevantnih subjekata, koja broji 45 članova. Na taj način dokument postaje Plan svih nas , a ne samo gradske uprave. Samim tim će se i sprovođenje ticati svakog od nas, pa ćemo kao pojedinci biti u prilici da doprinosemo promjenama, mijenjanjem svojih navika u saobraćaju”, kaže Sekulović.

Jedan od eksperata angažovanih za izradu SUMP-a. Slovenac Aljaž Plevnik je u emisiji “Reflektor” TV Vijesti, navedo da je Ljubljana prije 15 godina bila u sličnom problemu. On je objasnio kako se situacija na ulicama njegovog grada promjenila u korist boljeg života građana odlukom gradskog menadžmenta.

“Na kraju to je stvar političke volje. Mi smo uspjeli da za vrlo kratko vrijeme poboljšamo gradski prevoz, biciklizam je vrlo jak, a najviše se radilo na stvaranju uslova i infrastuktire za pješake. Kada politički menadžment odluči da je rješavanje urbane mobilnosti prioritet, to ide vrlo brzo”, rekao je Plevnik, ističući da privatizovanje gradskog saobraćaja velika greška, jer se radi o projektu od velikog javnog značaja.

Osim za Podgoricu, Plan održive urbane mobilnosti biće urađen i za Rožaje i Kolašin.

“Do sada smo realizovali korake koji se odnose na definisanje vizije i ciljeva, urađena je Statusna analiza, razvili smo indikatore i precizirali ciljeve, napravili izbor i prioritizaciju mjera. Čeka nas izrada scenarija, akcionog plana i izrada nacrta“, rekla je za PCNEN Lazarela Kalezić, sekretarka za planiranje i uređenje prostora u Podgorici.

Ona ističe da je sistem biciklističkih staza jedna od mjera koje su uključene u razvoj održivog saobraćaja u Glavnom gradu, kao i da je počela izrada Studije o zatvaranju centra grada i njegovog pretvaranja u zonu za pješačenje.

Foto: Biciklo.me

„Trenutno radimo na povezivanju biciklističkih koridora putem saobraćajne signalizacije, kako bi na taj način ukazali da su biciklisti ravnopravni učesnici u saobraćaju i učinili bezbjednim kretanje građana koji koriste ovaj vid prevoza. Uspostavljanje zone bez automobila i uvođenja održivog modela saobraćajnog rješenja ima za cilj i ‘oživljavanje’ urbanog jezgra grada razvijanjem specifičnih sadržaja kojima će se pospješiti turistička i gradska ponuda, podržati preduzetničke inicijative i novo zapošljavanje“, kaže Kalezić.

Prema dosadašnjim saznanjima, konačna verzija Nacrta Stareškog plana za razvoj glavnog grada 2019 – 2024. ne nalazi se na dnevnom redu za predstojeća zasijedanja gradske Skupštine 27. i 28. novembra. Takođe, se ne zna da li će najvažniji dokument za razvoj glavnog grada biti usklađen sa prvim SUMP-om, koji bi mogao biti završen i usvojen do kraja ove godine.

Irena Čejović

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply