Vučić: Odluka o doktoratu Siniše Malog ‘duboko politička’

Objavljeno: 22.11.2019, 16:37h

Sramota je da o “jednom od najboljih studenata” (Siniši Malom) govore “neškolovani, najgori i vječiti studenti”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da je odluka Univerziteta u Beogradu o doktoratu ministra finansija Siniše Malog “duboko politička”, ali da ta odluka neće uticati na mjesto Malog u Vladi jer se “za izbor ministara analiziraju uspjesi”.

“Akadameska čestitost je važna. Rad Siniše Malog nisam čitao i ne mogu da dajem sud kao što to čini neobrazovana elita”,  kazao je Vučić za TV Prva.

On je ocijenio da je ta odluka Odbora za profesionalnu etiku BU važna u “eri diktatura” jer pokazuje da je moguće donijeti “političku odluku” protiv nosilaca vlasti.

“To prije pet, šest godina nije bilo moguće, nije bilo moguće razgovarati o doktoratu Bojana Pajtića. To govori koliko je naše društvo napredovalo”,  rekao je on.

Vučić je istakao da je sramota da o “jednom od najboljih studenata” (Siniši Malom) govore “neškolovani, najgori i vječiti studenti”.

“Mene zanima šta je u interesu građana, a ne šta je u interesu pojedinaca”,  kazao je Vučić.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu dostaviće Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu, izjavila je juče rektorka Univerziteta Ivanka Popović.

Ona je novinarima nakon sjednice Odbora kazala da je Siniša Mali prekršio etički kodeks Univerziteta jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply