Mandić: Premijer Marković otkrio da je Šegrt lagao

Objavljeno: 20.11.2019, 18:43h

Optuženi u procesu ‘državni udar’ najavili krivične prijave protiv jednog od svjedoka i Sudskog vijeća

Trojica nepravosnažno osuđenih u procesu poznatom kao ‘državni udar’ su odlučili da podnesu krivičnu prijavu protiv Budimira Šegrta, bivšeg ministra zdravlja, u kojoj će ga optužiti za lažno svjedočenje na pomenutom procesu.

Andrija Mandić, Milan Knežević i Mihailo Čađenović su najavili i krivičnu prijavu protiv Sudskog vijeća na čijem je čelu bila Suzana Mugoša, koje je odbilo da pozove premijera Duška Marković da svjedoči u ovom procesu.

Ovo je saopštio Andrija Mandić večeras na sjednici parlamenta, navodeći da je neposredan povod za ove prijave priznanje premijer Markovića da ga Budimir Šegrt nije 2016. obavijestio o tome da se priprema državni udar, što je navodno čuo od počasnog konzula Malte u Crnoj Gori. Šegrt je ovu tvrdnju iznio tokom  svjedočanje, a Marković je danas njegovu tvrdnju negirao odgovarajući na pitanje poslanika Milana Kneževića.

Marković je u vrijeme o kome je govorio Šegrt bio potpredsjednik Vlade, zadužen za politički sistem

Lideri opozicionog Demokratskog fronta i poslanici Mandić i Knežević, kao i Kneževićev vozač Čađenović nepravomoćno su osuđeni za učešće u pripremanju državnog udara. Osuđena su i dvojica ruskih državljana, koji nijesu bili dostupni crnogoskom pravosuđu, te nekoliko državljana Srbije.

Optužnica, prema mišljenju dijela stručne i laičke javnosti, koja je bila u prilici da prati cijeli tok procesa, nije dokazana.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply