Kurti Srbiji: Okupirali ste nas,  dugujete nam pare

Objavljeno: 17.11.2019, 17:36h

Hajde da počnemo od naših zahtjeva, pa da vidimo šta će nama Srbija ponuditi

„Srbija Kosovu duguje za agresiju i okupaciju, duguje nam ratnu odštetu, penzioni fond i štednju građana u bankama koje su uzeli; nikada nisu vratili artefakte naše kulturne baštine, nikad nisu predali osumnjičene za ratne zločine… Dakle, hajde da počnemo od naših zahtjeva, pa da vidimo šta će nama Srbija ponuditi“, tvrdi Kurti.

On je odbacio ideju o razmjeni teritorija, jer kako tvrdi, iza nje stoji ideja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podijeli Kosovo, a posle toga, kroz razgraničenje sa Hrvatima da podijeli Bosnu i Hercegovinu, što sve ide na ruku Rusije, prenosi Tanjug.On je upozorio da novi sukob između Kosova i Srbije se ne bi mogao lokalizovati, tim prije što, kako je rekao, „naspram Srbije Albanci djeluju kao nacija, a ne kao krhka država Kosovo“.

Kurti je ponovio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić politički naslednik Slobodana Miloševića, baš kao što je Milošević bio politički naslednik Aleksandra Rankovića, odnosno da Vučić suštinski pripada istoj liniji „srpske ekspanzionističke politike“.

Kurti je rekao da će u odnosima sa Srbijom insistirati na „punom političkom, ekonomskom, trgovinskom i državnom reciprocitetu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply