Kosovo: Novinari od danas imaju besplatnu pravnu zaštitu

Objavljeno: 16.11.2019, 19:46h

AKK će pružiti besplatno pravno zastupanje i zaštitu pripadnicima ANK u slučajevima kada oni postanu dio parnica, a u vezi sa njihovim radom

Asocijacija novinara Kosova (ANK) i Advokatska komora Kosova potpisali su danas Memorandum o razumijevanju kojim se svim članovima Asocijacije novinara Kosova besplatno pružaju pravno zastupanje i zaštita, prenosi Kossev.

„AKK će pružiti besplatno pravno zastupanje i zaštitu pripadnicima ANK u slučajevima kada oni postanu dio parnica, a u vezi sa njihovim radom, uključujući pravne savjete članovima ANK, koji će novinarima pomoći da zaštite svoj rad“, piše u Memorandumu o razumijevanju.

Potpisnici su se ovim aktom obavezali da će sarađivati na različitim poljima.

Predsjednica ANK Gentiana Begoli rekla je da je to jedan od najznačajnijih sporazuma za udruženje, obzirom na to da je većina novinara zbog niskih plata uskraćena za ostvarivanje zakonskog prava zbog visokih finansijskih izdataka pravne zaštite.

„U takvoj klimi u kojoj imamo na desetine slučajeva prijetnji, lišavanja prava novinara da obavljaju svoj posao, besplatna pravna zaštita bila je više nego neophodna“, rekla je Begoli.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply