Premijer povukao predlog za razrješenje ministra Pavla Radulovića

Objavljeno: 14.11.2019, 19:21h

Radulović je podnio ostavke nakon afere od prije dvije sedmice kada je u emsiji Načisto na TV Vijesti objavljen snimak o potencijalnoj korupciji dva građevinska inspektora iz njegovog resora

Predsjednik Vlade Duško Marković obavijestio je Skupštinu da hitno povlači predlog o razrješenju ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i da Skupština samo konstatuje njegovu ostavku.

Skupština je danas ranije odbila da konstatuje ostavku ministra Pavla Radulovića, zbog proceduralnog razloga jer je Skupština osim ostavke dobile i predlog o razrješenju tog ministra od predsjednika Vlade Duška Markovića, pa nije poznato za koji od ta dva dokumenta treba da se izjasni.

Kada je predsjedavajući potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu htio da pročita da se konstatuje ostavka minista, za proceduralnu izjavu se javio poslanik DF-a Predrag Bulatović.

“Potpredsjedniče želim da vas spriječim da prekršite poslovnik. Mi smo dobili ostavku koju je ministar Radulović podnio predsjedniku Vlade a zatim predlog predsjednika Vlade da razrješava ministra. To su dva različita postupka. Ako je u pitanju ostavka onda je Skupština konstatuje, a ako premijer razrješava ministra onda se o tome otvara rasprava i poslanici glasaju da li su za razrješenje ministra”, kazao je Bulatović, prenose Vijesti.

Nakon što su takvu praksu potvrdili u proceduralnim izjava i nekoliko drugih poslanika, Nimanbegu je tada prihvatio sugestije i saopštio da se Skupština sada o ovome neće izjašnjavati dok se na konsultacija kod predsjednika Skupštine ili u komunikaciji sa kabinetom premijera ne razjasni o kojem od ova dva dokumenta treba da se izjasne.

Radulović je podnio ostavke nakon afere od prije dvije sedmice kada je u emsiji Načisto na TV Vijesti objavljen snimak o potencijalnoj korupciji dva građevinska inspektora iz njegovog resora.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply