Senat UCG: Magistarski rad Alekse Bečića nije autentičan

Objavljeno: 12.11.2019, 10:29h

Lider Demokrata odbija optužbe o plagiranju i dovodi ih u vezi sa pokušajem njegove političke eliminacije

Senat Univerziteta Crne Gore je juče jednoglasno usvojio Izvještaj Komisije za stručnu provjeru autentičnosti magistarske teze pod nazivom “Uticaj tržišta kapitala na korporativno upravljanje u Crnoj Gori“ autora mr Alekse Bečića.

Komisiju je, na osnovu Odluke Senata, formiralo Vijeće Ekonomskog fakulteta Odlukom br. 01/2925 od 19.11.2018. i Odlukom, br. 01/2847 od 28.10.2019. godine, koja je utvrdila da magistarski rad nije autentičan.

“Senat, djelujući u skladu sa nadležnostima koje je imao na osnovu propisa koji su važili u  momentu  pokretanja  postupka, osuđuje  zloupotrebe  autorskih  prava  i  snažno podržava stav da magistarski i doktorski radovi treba da budu autentičan i originalan izraz odgovornog, objektivnog i čestitog naučnog rada kandidata”, navedeno je u odluci Senata.

Bečić je lider opozicione partije Demokrate Crne Gore. On od početka otvaranja pitanja o autentičnosti njegovog magistarskog rada odbija optužbe o plagiranju i dovodi ih u vezi sa pokušajem njegove političke eliminacije od strane protivnika njegove partije.

“Nalazim se van zemlje, nemam niti namjeru, niti vremena da se bavim rijaliti programima, ali ono što je jasno jeste da kontinurano oživljavanje priče o mom magistarskom radu je par ekselans politički proces, odnosno zaista jedan providan i komičan rijaliti program koji osmišljavaju i realizuju sijamski blizanci iz DPS-a i DF-a koji su podsjećanja radi i započeli ovu namještaljku. Rad Veselina Veljovića je bez greške, Aco Đukanović je uzoran magistar pravnih nauka na Univerzitetu CG, a priču o mom magistraskom radu evo dvije godine komično oživljavaju svakih nekoliko mjeseci, kad god treba pokušati skrenuti pažnju sa afera koja drmaju vlast i kad god im stignu istraživanja koja pokazuju da DPS pada, a Demokrate rastu, što se desilo i prije nekoliko dana kada im je stigla informacija da su Demokrate porasle za 5,2% u odnosu na prošli mjesec”, napisao je Bečić u reagovanju na odluku Senata.

Veljović (Veselin) koga pominje Bečić je aktuelni direktor Uprave policije Crne Gore, a Đukanović (Aco) je većinski vlasnik Prve banke Crne Gore i rođeni brat aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply