Blažo Đukanović i partneri tehnološki rekonstruišu Termoelektranu

Objavljeno: 08.11.2019, 16:47h

Ekološka rekonstrukcije postojećeg bloka TE “Pljevlja” trebalo bi da bude realizovan do 2021.

Komisija Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) je izabrala konzorcijum Dec International-Bemax-BB Solar-Permonte za izvođenje radova na tehonološkoj rekonstrukciji prvog bloka Termoelektrane Pljevlja.

Konzorcijum u kojem su DEC International, Bemax iz Podgorice, i BB Solar je u suvlasništvu Blaža Đukanovića, sina crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, prenosi portal Vijesti.

“Komisija EPCG za izbor najpovoljnije ponude  na tenderu za izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji prvog bloka termoelektrane “Pljevlja”, donijela je odluku da je najpovoljnija ponuda za taj projekat konzorcijuma DEC INTERNATIONAL-BEMAX-BB SOLAR-PERMONTE”, saopšteno je iz EPCG.

U saopštenju se dodaje da je tokom postupka javnog otvaranja ponuda, 15. okotobra 2019. godine,  konstatovano da su svi prijavljeni konzorcijumi ponude dostavili u propisanom roku sa sljedećim finansijskim ponudama: Shangai Electric Group Co.Ltd. 97.922.683 eura (uključen PDV), Hamon–Rudis 72.539.500 eura (uključen PDV), Dec International-Bemax-BB Solar-Permonte  54.427.700,00 eura (uključen PDV).

Naveli su i da bi projekat ekološke rekonstrukcije postojećeg bloka TE “Pljevlja”, trebalo da bude realizovan do 2021. Godine i omogućiće nastavak rada termoenergetskog kompleksa u Pljevljima (TEP-RUP) u narednih 20 do 30 godina.

EPCG je , uporedo sa projektom ekološke rekonstrukcije, ušla u veliki  investicioni ciklus sa prioritetom diversifikacije proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, prije svega vjetra i sunca.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply