Počeo premijerski sat (live stream)

by | okt 30, 2019 | Novosti | 0 comments

Premijer Duško Marković odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Poslanica Socijalističke narodne partije Danijela Pavićević pitaće premijera da li će nesto preduzeti zbog toga što, za vrijeme njegovog mandata, nijesu pronađeni i procesuirani počinioci i nalogodavci ubistva Duška Jovanovića.

Pavićević interesuje da li je Zoran Pažin radom i zalaganjem opravdao premijerovo povjerenje, napominjući da je ministar pravde izjavio “kako su u slučaju istrage ubistva Jovanovića, napravljeni propusti koji su uslovili nerješavanje zločina”.

“Da li je ministar pravde pokazao dovoljno senzibiliteta i profesionalnog kredibilitata time što nije izrazio zainteresovanost da od nadležnog tužilaštva zatraži profesionalnu odgovornost zbog očigledne pasivnosti u rješavanju ovog zločina”, navodi Pavićević, prenosi Mina.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pita da li tužilaštvo, nezakonitim obračunavanjem sa opozicionim poslanicima, želi da skrene pažnju javnosti sa afera čiji su oni učesnici.

“Da li protivustavno, nezakonito i političkim razlozima podstaknuto djelovanje Specijalnog i Vrhovnog državnog tužilaštva prema DF-u, a posebno najnovija podmetanja Nebojši Medojeviću, predstavlja samo još jedan potez u nizu tužilačke diktature koju Vlada snažno podržava ili se radi o nečem drugom”, navodi Mandić.

Poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugošu interesuje koje mjere Vlada preduzima radi poboljšanja likvidnosti crnogorske privrede.

Predstavnik Socijaldemokratske partije Raško Konjević pitaće Markovića zašto je Vlada odbila predlog te partije da se smanje opterećenja na zarade.

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković pitaće premijera kada se mogu očekivati prvi rezultati projekata u vezi zaštite životne sredine i energetike u Pljevljima.

Adrijan Vuksanović, predstavnik kluba poslanika Bošnjačke stranke, koalicije Albanci odlučno i Hrvatske građanske inicijative, interesuje se o protekloj turističkoj sezoni.

0 Comments

Submit a Comment