Život bez seksa nosi ozbiljne posljedice

Objavljeno: 21.10.2019, 06:31h

Kada prestanete da vodite ljubav, u vašem tijelu se odvijaju određeni procesi.

Poremećen san

Osim nesanice koja može da se javi, stručnjaci kažu da oni koji su u periodu apstinencije češće sanjaju da vode ljubav.

Žene postaju asocijalne

Osjećaj određuje hemijski proces koji se odvija u našem mozgu. Kada vodite ljubav, krv se puni određenim hemikalijama zbog čega osjećate čitav spektar pozitivnih emocija. Oduzimajući tijelu ovaj prirodni proces, narušavate svoju unutrašnju hemijsku ravnotežu. Kao rezultat toga, kod većine žena slijedi depresija, pad raspoloženja i samopouzudanja. Poslije dugog perioda apstinencije, žene uglavnom postaju izbirljivije i teško se upuštaju u nove veze.

Javlja se stres

Intimnost je jedan od prirodnih načina da se oslobodite stresa. Migrene, nesanica, nedostatak apetita i snovi su signali koje nam tijelo šalje kada su nam potrebne promene.

Pad imuniteta

Intimnost jača imuni sistem, aktivirajući proizvodnju imunoglobulina, što povećava sposobnost tijela da se bori protiv bolesti i stvara odbrambeni sistem. Naučna studija je pokazala da su imunitet i seksualni odnosi zaista povezani.

Mentalna neravnoteža

Intimnost stimuliše mentalne aktivnosti. Oni koji redovno imaju intimne odnose imaju više energije, dok neki naučnici tvrde da je u tom slučaju i koncentracija i kreativnost na većem nivou. (Izvor: Krstarica)

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply