DF zavazda napušta Odbor za izbornu reformu

Objavljeno: 10.10.2019, 13:51h

Kao poseban razlog za trajno napuštanjei Odbor navedena je presuda liderima i funkcionerima DF za verbalni incident u Skupštini 2017.

Opozicioni Demokratski front je saopštio danas da je Predsjedništvo toga političkog saveza donijelo odluku o trajnom napuštanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu i da članovi Strahinja Bulajić, Branka Bošnjak i Predrag Bulatović podnesu Skupštini ostavku na članstvo  u tom tijelu.

“Donoseći  ovu odluku DF se vodio notornom činjenicom, a to je da DPS do sada nije  želio dijalog i da se loši izborni zakoni suštinski mijenjaju kroz ovaj Odbor. Potvrda za to je potrošenih deset mjeseci bez dijaloga i  paralelno sa tim rad u okviru parlamentarne većine uz saradnju NVO i  predstavnika akademske zajednice a koji su definisali jednostrana  rješenja”, navedeno je u objavi postovanoj na FB stranici DF.

Kao poseban razlog za trajno napuštanjei Odbor navedena je presuda liderima i funkcionerima DF za verbalni incident u Skupštini 2017. godine.

“Ovaj incident nije ni prekršaj, ali je tretiran kao  krivićno djelo po zahtjevu poslanika DPS i vođen je krivični proces koji  ima sve elemente progona DF i političkog procesa. Kako osuđujuća  presuda nije mogla u zarobljenom pravosuđu biti donesena bez odobrenja vrha DPS, u Predsjedništvu DF je jednodušna ocjena da u okviru ovog  privremenog radnog tijela Skupštine ne treba voditi dijalog sa DPS”.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply