Crna Gora: Poslednja radna nedjelja za trgovce13. oktobar

Objavljeno: 09.10.2019, 13:41h

Trgovina na veliko i trgovina na malo ne može da se obavlja nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika

Prva neradna nedjelja za zaposlene u trgovini biće 20. oktobar, saopštila je Uprava za inspekcijske poslove.

Iz inspekcije su pozvali na poštovanje te odredbe, kako bi se izbjegle novčane kazne. Ko bude otvorio prodavnicu nedjeljom, prijeti mu kazna od 1.000 do 10.000 eura. Moguće je i trajno zatvaranje objekta.

“Podsjećamo sve privredne subjekte koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo na propisanu odredbu člana 35 a Zakona o unutrašnjoj trgovini, čija primjena stupa na snagu od 14. oktobra, što praktično znači da je prva neradna nedjelja je 20. oktobar, kako je to propisano navedenim članom”, poručili su iz Uprave.

Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako je propisano novim zakonom, ne može da se obavlja nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika, prenosi portal investitor.me.

Postoje izuzeci, pa će se nedjeljom raditi u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

Nedjeljom će raditi i pijace sa štandovima – tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama; objekti smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka; štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmovi i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela te skladištima za trgovinu na veliko.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply