Znakovi da vam se otvara treće oko

Objavljeno: 08.10.2019, 09:18h

Smatra se da svako posjeduje treće oko, a da je razlika samo u tome je li neko probudio ovaj dio svoje prirode ili ne.

Otvaranje trećeg oka je proces koji će nekima trajati cijeli život, dok drugi neće ni shvatiti da su to već ostvarili.

Prava tajna ne leži u otvaranju trećeg oka, već u prepoznavanju toga, sugerišu na portal Atma i navodi šest znakova koji upućuju na otvaranje šestog oka (čula).

Čudni i stvarni snovi

Svake noći ćete se transportovati u nevjerovatno realan svijet. Međutim, to nisu bilo kakvi snovi. Osjećate kao da ste zaista tamo, doživljavajući sve iz prve ruke, a sami snovi su bizarni i haotični.

Doživljavate zbunjenost i nevjerovatno vam je teško ostati u snu. To vjerovatno ima nevjerovatan negativan uticaj na kvalitetu vašeg sna.

 Život između stvarnosti i mašte

Kada vam je otvoreno treće oko, svijet oko vas doživljavate kao u snovima. To je uglavnom zbog činjenice da treće oko nije vezano za ovaj svijet. Umjesto toga, možete vidjeti dalje od ovoga što se nalazi ovdje i sada, možete steći uvid i u druga područja.

Zbog toga, može se dogoditi da vam bude nevjerovatno teško razlikovati ono što je stvarno ovdje na Zemlji i što nije. Premda to može biti zbunjujuće, u najmanju ruku, takođe će vam pomoći da otvorite svoj um činjenici da u životu postoji više od onoga u što smo nekad vjerovali da je istina.

Promjene u prehrani

Budući da postajete svjesni vibracija koje postoje oko vas, kao i unutar vašeg tijela, bićete vrlo svjesni toksina koji se nalaze u svijetu oko vas.

Hranu koju jedete posmatraćete u novom svijetlu, odjednom svjesni hemikalija, konzervansa i nečistoća. To će vas dovesti do toga da tražite zdravu hranu.

Dublje razumijevanje odnosa

Treće oko nam pomaže da vidimo i shvatimo duše onih koje susrećemo, uključujući naše prijatelje, najbliže srodnike, susjede, saradnike, itd. Ovaj novi uvid pružiće vam novo razumijevanje vaših veza i odnosa.

Iako će to otkriti nedostatke u nekima, čak i dovesti do njihova uništenja, druge će ojačati, uspostavljajući dublju, smisleniju povezanost.

Neobjašnjive glavobolje

Kad su čakre poravnane i sve radi optimalno, one pročišćavaju energiju koja se kreće i koja ulazi i izlazi iz naših tijela. Ovo je važno za naše cjelokupno zdravlje i dobrobit.

Ako se često osjećamo bolesno, to je zato što ovaj sistem ne uspijeva ispravno da radi. Jedan od najranijih znakova da se to događa je pojava iznenadnih, neobjašnjivih migrena.

Moći

Buđenje trećeg oka može podstaći latentne psihičke moći kod odabranih ljudi. To uključuje vidovitost, izvančulnu percepciju (ESP), telepatiju i slično.

 

Epifiza je postala poznata kao ‘treće oko’ i radi položaja na jednoj od sedam čakri kao centar duhovne i psihičke energije.

Radi toga što su kako serotonin tako i melatonin koncentrisani u epifizi ovo ‘treće oko’  predstavlja portal svjesnosti, ‘vrata percepcije’.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply