Privedeni aktivisti KOD-a zbog snimanja deponije

Objavljeno: 21.09.2019, 15:49h

Kako PCNEN saznaje, aktivisti su snimali deponiju dronom registrovanim u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo. a imali su i sve potrebne dozvole za snimanje

Članovi nevladine Organizacije KOD Srđan Perić, Petar Gošović i Budislav Minić privedeni su danas u blizini Deponije u Podgorici.

Iz Uprave policije portalu Vijesti je rečeno da je trojicu aktivista KOD-a prijavio stražar u preduzeću Deponija, jer su bez dozvole snimali dronom.

“Dovedeni su u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica i trenutno se od njih uzimaju izjave u svojstvu građana. Nemaju status lica lišenih slobode. O događaju je obaviješten nadležni tužilac”, kazao je sagovornik iz UP.

Kako PCNEN saznaje iz pouzdanih izvora, aktivisti su snimali deponiju dronom registrovanim u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo. a imali su i sve potrebne dozvole za snimanje.

Izvor je pojasnio da su Perić, Minić i Gošović bili van objekta deponije i da su pokušavali da snime mjesta na kojima se, po prijavi građana i na osnovu informacija koje KOD posjeduje, nelegalno odlažu gume i drugi krupni otpad.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register