Kurti: Kosovska himna je čudna,  zastava greška

Objavljeno: 17.09.2019, 08:37h

Kosovo ima pravo da se pridruži Albaniji, ali je to danas nemoguć

Himna Kosova se zove „Evropa“ i nema teksta, a zastava Kosova nema ni istorijsku, ni neku drugu vrijednost osim geografske, rekao je vođa Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti gostujući u specijalnom izdanju emisije Pressing na T7 posvećenoj izborima.

Govoreći o pitanju zastave, simbola i himne Kosova, Kurti je istakao da će kao premijer prirodno poštovati te državne simbole, prenosi Kossev.

„Ne zaboravite da se himna zove Evropa i da nema teksta. To je čudno. Naravno, ja sam za to da se tekst doda u ovu himnu, ali to mora da se uradi u skladu sa našim Ustavom“, rekao je Kurti.

„Kao premijer naravno da ću poštovati. Ali trebalo bi da imate na umu da sam lider Samoopredeljenja i predstavljam i one vrijednosti koje su za nas velike. Himna nije Albanije, već svih Albanaca. Kao Albanci imamo nešto veliko zajedničko od istorije, zastave itd…zastava Kosova nema ni istorijsku, ni neku drugu vrijednost osim geografske. Znamo da je bila greška, ali sada nemamo drugog razloga osim da priznamo,“ rekao je Kurti.

U istoj emisiji Kurti je govorio i o ujedinjenju sa Albanijom.

„Kosovo ima pravo da se pridruži Albaniji,“, rekao je Kurti.

Ipak, dodao je da je to „danas nemoguće“.

„To ne zavisi samo od nas, već i od Albanije,“ naveo je on i dodao da su partije primarno fokusirane na „opstanak države Kosovo“.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register