Priveden novinar portala index.hr

Objavljeno: 16.09.2019, 18:41h

Duhacek je priveden zbog dvije objave na Tviteru, jedne objavljene u ljeto 2018., a druga prije nekoliko nedjelja

Hrvatska policija privela je jutros novinara portala Index.hr Gordana Duhačeka zbog, kako navodi portal, korišćenja skraćenice za “Svi policajci su kopilad” i satirične obrade pjesme “Vilo Velebita”.

Kako objašnjava Index, Duhaček je juče, pri ulasku u Hrvatsku iz BiH, obaviješten da ga traži policija i otišao je sinoć sam u policijsku stanicu, ali je jutros priveden na zagrebačkom aerodromu, odakle je trebalo da ide na službeni put.

Index prenosi da je Duhacek priveden zbog dvije objave na Tviteru – jedna je objavljena u ljeto 2018. godine, a druga prije nekoliko nedjelja.

U objavi iz 2018. godine Duhaček je na Tviteru koristio skraćenicu A.C.A.B (All Cops Are Bastards), dok je u drugoj, na satiričan način, obradio hrvatsku patriotsku pjesmu “Vilo Velebita”, koju je preimenovao u “G**** Velebita”.

Ispričao je i da su ga na podu poprskali suzavcem I da su mu u policijskom automobilu govorili da mu se ovo dešava jer se opire sistemu, jer nije poslušao njihovu naredbu istog trenutka te kako su oni najviši zakon i sl. “Nedajbože da se itko opire sistemu. ACAB!”, napisao je Duhaček u julu 2018. godine na Twitteru.

Riječ je bila o policijskoj intervenciji u jedan zadarski fast food.

Drugi sporan tvit je satirična obrada pjesme “Vilo Velebita”, a koju je na Twitteru preimenovao u “Govna Velebita”.

Duhaček je pjesmicu na Twitteru objavio u avgustu.

“Domoljubi su me zbog persiflaže Vile Velebita prijavili policiji, pa se sada jedan inspektor bavi tim “slučajem”. Pričao sam upravo s gospodinom, bio je korektan. Eto na što domoljubi troše ograničene resurse hrvatske policije. Ah, domoljubna je glupost beskonačna”, napisao je Duhaček tada.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register