Katnić: Vujošević je član kriminalne organizacije

Objavljeno: 16.09.2019, 15:37h

Vujoševiću niko nije pomogao da napusti Crnu Goru

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je saopštio da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković neće podnijeti ostavku, jer bi to, kako je istakao, “bilo popuštanje ovoj drugoj fazi kompromitovanja”.

“Ja je nijesam podnio, a bilo je traženo na više mjesta. Konferencija je organizovana da se pokaže pod kakvim su pritiskom tužioci, i kakve režije se vrše da bi se Tužilaštvo kompromitovalo”, rekao je Katnić na konferenciji za novinare.

Katnić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadu Vujoševiću niko nije pomogao da napusti Crnu Goru, jer on nije bio pod mjerama koje bi ga spriječile da može slobodno da putuje, prenose mediji.

Vujoševića je tužilaštvo označilo kao člana kriminalne organizacije.

Katnić je pojasnio da su, kada je objavljen snimak, vidjeli da je stepen osnovane sumnje da je Vujošević član organizovane kriminalne grupe takav “da možemo da idemo dalje”.

“I da je oslonac tvrdi, ama da tvrđi ne može biti. Meterizi”, rekao je Katnić i dodao da je Vujošević praćen od prošle godine.

Saopštio je i da je više službenika iz državnih institucija bilo u organizovanoj kriminalnoj grupi, te da su neki od njih hapšeni, dok će neki tek biti hapšeni.

Katnić i rekao da je “gospodin Stanković vrstan čovjek i pravnik, bez ijedne mrlje”.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register