Pupovac: Moje su bojazni danas manje

Objavljeno: 11.09.2019, 12:24h

Lider SSDS rekao da neće tražiti izvinjenje od onih koji ga nazivaju četnikom i ubicom.

Predsjednik Samostalne srpske demokratske stranke SDSS i saborski zastupnik Milorad Pupovac je obratio se javnosti i poručio da nije “četnik i ubica, niti tajni saradnik srpskih vlasti”.

Njegovo obraćanje uslijedilo je nakon oštrih reakcija na njegove izjave nakon napada na Srbe u Hrvatskoj.

“Nekima je posebno zasmetala moja bojazan da to današnu Hrvatsku može dovesti u stanje mržnje karaktersitične za razdoblje kvislinške NDH. Reakcije se ne stišavaju. Izašao sam pred vas i javost da bih rekao da sam ohrabren tim reakcijama, a moje su brige i bojazni danas manje nego prije dvije sedmice jer nikad više nije bilo osuda i odmicanje današnje Hrvatske od NDH”, izjavio je Pupovac, prenosi B92.

Kada su ga novinari upitali da li će se izviniti zbog izjava koje je dao a koje su izazvale brojne reakcije, rekao je da je i on sam nazivan raznim imenima, poput toga da je četnik ili ubica i da od njih niikada neće tražiti izvinjenje.

“Ja nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam ili kažu da jesam nikada neću tražiti izvinjenje. Onima koji me svrstavaju u zločince i ubice, reći ću da nisam i nikada od njih neću tražiti izvinjenje, onima koji me svrstavaju u tajne saradnike srpskih vlasti, stavljajući me u rizike, što je više od ugleda, ali i rejtinga u javnosti, nikada neću tražiti izvinjenje”, rekao je Pupovac.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register