Haradinaj: Bio sam primoran da podnesem ostavku

by | aug 31, 2019 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj je prvi put priznao da je bio primoran da podnese ostavku zbog međunarodnog pritiska.

Haradinaj tvrdi da je bio primoran da podnese ostavku zbog pritiska u vezi sa ukidanjem taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, prenosi Tanjug pisanje prištinske Gazeta expres.

Haradinaj je u intervjuu za EkonomiksOnline kritikovao zemlje Kvinte, koje vrše stalne pritiske na Prištinu, ali ne i na Beograd.

On tvrdi da će, ako se takav pritisak nastavi, doći do destabilizacije Balkana.

“Zemlje Kvinte su saveznici Kosova, ali su zainteresovane za dobre odnose sa Srbijom. Oni moraju da shvate da ne treba vršiti pritisak na Kosovo jer je taj pritisak čudnim mjerama primorao vladu da podnese ostavku. Ako žele destabilizaciju Kosova ili povratak krize na Balkan, oni to mogu učiniti, ali tu ne pobjeđuje ni Kosovo, ni region, ni međunarodna zajednica. Došli su do svog cilja, mogu nas ubiti ako žele, ali više ne mogu da nas ubijede pod pritiskom”, rekao je Haradinaj.

On je smatra da zemlje Kvinte moraju da vrate pritisak na Srbiju, koja nedvosmisleno uslovljavala počinjanje dijaloga ukidanjem taksi.

“Šta će nam onda tražiti za priznanje, ako samo za početak dijaloga traže tržište”, kaže Haradinaj.

0 Comments

Submit a Comment