Crna rupa zbunila naučnike

Objavljeno: 16.08.2019, 13:18h

Sagittarius A, supermasivna crna rupa, obično je mirna s minimalnom fluktuacijom svijjetla kojeg emituje, ali je nedavno svijjetlila 75 puta jače nego ikad prije i to bez ikakvog razloga poznatog astronomima. Ranije ove godine, Tuan Do, astronom s UCLA-e, i njegov tim su snimilposmatranja galaktičkog centra koristeći WM Keck Observatory na Havajima tokom četiri noći. Ekipa je primijetila bizaran blijesak 13. maja, zabilježivši ga u dvosatnom vremenskom roku koji je fenomen smanjio na samo nekoliko sekundi. Dosad neviđeni nalazi objavljeni su u Astrophysical Journal Letters, prenosi Logično.com.


Sagittarius A,
supermasivna crna rupa, obično je mirna s minimalnom fluktuacijom svijjetla kojeg emituje, ali je nedavno svijjetlila 75 puta jače nego ikad prije i to bez ikakvog razloga poznatog astronomima.

Ranije ove godine, Tuan Do, astronom s UCLA-e, i njegov tim su snimilposmatranja galaktičkog centra koristeći WM Keck Observatory na Havajima tokom četiri noći. Ekipa je primijetila bizaran blijesak 13. maja, zabilježivši ga u dvosatnom vremenskom roku koji je fenomen smanjio na samo nekoliko sekundi. Dosad neviđeni nalazi objavljeni su u Astrophysical Journal Letters, prenosi Logično.com.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register