Iz CG se u EU lani odselilo 3.000 ljudi

Objavljeno: 14.08.2019, 10:48h

U ovaj broj ne ulaze oni koji su ranije dobili pa produžili boravak u EU, kao ni oni koji su u međuvremenu boravište zamijenili državljanstvom

Više od tri hiljade građana Crne Gore dobilo je prošle godine boravišnu dozvolu u zemljama Evropske unije (EU), pokazuju podaci Zavoda za statistiku Eurostata.

Kako prenose Vijesti, ovi podaci odnose se na građane koji su prvi put dobili boravište na teritoriji EU i koji su se legalno odselili iz Crne Gore.

U ovaj broj ne ulaze oni koji su ranije dobili pa produžili boravak u EU, kao ni oni koji su u međuvremenu boravište zamijenili državljanstvom.

Koliko je građana Crne Gore koji odlaze na rad u crno u EU, kao i onih koji se odseljavaju u druge zemlje SAD, Kanadu, Australiju… nije poznato, niti o tome neke crnogorske institucije vode podatke, prenosi Mina.

Prema ranijim nezvaničnim procjenama, Crnu Goru je od 1991. do 2015. godine napstiolo 140 hiljada stanovnika, dok se smatra da poslednjih godina broj odseljavanja iznosi između pet i šest hiljada godišnje.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register