Hrvatska opozicija: Konoplja je super biljka održivog razvoja

Objavljeno: 13.08.2019, 12:43h

Predsjednik hrvatske SDP Davor Bernardić i predsjednica Savjeta za zeleni razvoj Mirela Holy su predstavili predlog Lex specialis – zakona koji bi omogućio iskorišćavanje punog potencijala konoplje. “Ambicija nam je Hrvatsku učini državom predvodnicom u korištenju svih potencijala konoplje, uključivši tu osnivanje klinika za liječenje i ublažavanje bolova pripravcima od konoplje, stvaranje pravnog okvira za korištenje konoplje u građevinskoj, tekstilnoj, kemijskoj, papirnoj, prehrambenoj, kozmetičkoj, farmaceutskoj, automobilskoj i svemirskoj industriji. U suprotnom, Hrvatska će i dalje ostati ograničena na korištenje konoplje u svrhe proizvodnje proizvoda prehrambene i kozmetičke industrije te proizvođačica sirovine, a ne visoko kvalitetnih finalnih proizvoda s velikom dodanom vrijednošću,“ kazala je Holy, prenosi portal Objektivno.hr.

Predsjednik hrvatske SDP Davor Bernardić i predsjednica Savjeta za zeleni razvoj Mirela Holy su predstavili predlog Lex specialis – zakona koji bi omogućio iskorišćavanje punog potencijala konoplje.

“Ambicija nam je Hrvatsku učini državom predvodnicom u korištenju svih potencijala konoplje, uključivši tu osnivanje klinika za liječenje i ublažavanje bolova pripravcima od konoplje, stvaranje pravnog okvira za korištenje konoplje u građevinskoj, tekstilnoj, kemijskoj, papirnoj, prehrambenoj, kozmetičkoj, farmaceutskoj, automobilskoj i svemirskoj industriji. U suprotnom, Hrvatska će i dalje ostati ograničena na korištenje konoplje u svrhe proizvodnje proizvoda prehrambene i kozmetičke industrije te proizvođačica sirovine, a ne visoko kvalitetnih finalnih proizvoda s velikom dodanom vrijednošću,“ kazala je Holy, prenosi portal Objektivno.hr.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register