Dvije ponude za obnovu Titovog broda Galeb

Objavljeno: 13.08.2019, 16:25h

Na ponovljenom tenderu za obnovu broda Galeb, iz perioda bivšeg doživotnog predsjednika Josipa Broza Tita, stigle su dvije ponude, brodordilišta Viktor Lenac i Dalmonta iz Kraljevice. Brodogradilište Viktor Lenac, koji je bio ponuđač i na prvom tenderu, ovog puta je umanjio svoju ponudu i sada iznosi 60 miliona kuna, dok ponuda Dalmonta je 45 miliona kuna plus PDV, prenosi HRT. Ko će, kada i hoće li uopšte biti izvedeni radovi na obnovi nekadašnjeg Titovog broda, koji je Hrvatska 2006. godine proglasila nacionalnim kulturnim dobrom, biće poznato nakon što se o ponudama izjasni Gradsko vijeće Rijeke. U okviru projekta Evropske prestonice kulture, gradu Rijeci je za taj dio odobreno bespovratnih 69 miliona kuna, a obaveznu domaću finansijsku komponentu grad namjerava da obezbijedi kreditom od 44 miliona kuna za šta je potrebna saglasnost Gradskog vijeća.

Na ponovljenom tenderu za obnovu broda Galeb, iz perioda bivšeg doživotnog predsjednika Josipa Broza Tita, stigle su dvije ponude, brodordilišta Viktor Lenac i Dalmonta iz Kraljevice.

Brodogradilište Viktor Lenac, koji je bio ponuđač i na prvom tenderu, ovog puta je umanjio svoju ponudu i sada iznosi 60 miliona kuna, dok ponuda Dalmonta je 45 miliona kuna plus PDV, prenosi HRT.

Ko će, kada i hoće li uopšte biti izvedeni radovi na obnovi nekadašnjeg Titovog broda, koji je Hrvatska 2006. godine proglasila nacionalnim kulturnim dobrom, biće poznato nakon što se o ponudama izjasni Gradsko vijeće Rijeke.

U okviru projekta Evropske prestonice kulture, gradu Rijeci je za taj dio odobreno bespovratnih 69 miliona kuna, a obaveznu domaću finansijsku komponentu grad namjerava da obezbijedi kreditom od 44 miliona kuna za šta je potrebna saglasnost Gradskog vijeća.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register