Антиправославна тумарала

Objavljeno: 27.07.2019, 14:49h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Тако се Филип Вујановић, бивши предсједник Црне Горе, гласнуо, те под идеолошком хипнозом ”дворских, идеолошких хипнотизера”, који памети немају, нити су је икада имали – изјавио да ће сви манастири и цркве ,,несумњиво бити државно власништво“!

А то је “несумњивост” чудна, јер успјех те “несумњивости” унапријед може “мачку о реп окачити”. Несумњиво је само то, да их овај пут подлог и кварног државног насиља против православног народа Црне Горе- води у простор гдје ће, на крају баладе, фигурирати као апсолутне ништице!

Државотворни трубадури, економски разорене државе Црне Горе, по зацртаном програму ПР сметењака, свакодневно набацују стресове народу, тиме показујући да су миљама далеко од свих цивилизацијских норми. Вујановић може, с својим премијером и шефом режима – и гусларе прогласити државним власништвом, исто му дође. Може и Мика Џегера, и биће опет исто.

Не могу државним магијама просперитетним направити КАП, јер су га урнисали узевши мито од 800 милиона еура о чему је, не тако давно, свједочио предсједник парламента Црне Горе Ранко Кривокапић. Ова граја опскурних државних карикатура има идеолошки циљ да задовољи домаће антиправославне помамљенике, који се ђипају од мржње према духу православља, као да су опарени. А опарени су, недостатком сопствене васпитаности и људсковине, што би народ рекао.

Немогућа мисија!

Други циљ им је да се подлижу НАТО генералима, који су им, у војној немоћи пред Русијом, наредили да то раде, јер мисле да ће ударом по православљу “ослабити утицај Русије”. А то је – немогућа мисија! Трећи циљ им је да дизањем било какве прашине, поготово оштрије и поганије- скрену пажњу с економског слома државе Црне Горе.

А последњи је, да се освете православним гласачима, јер су им окренули леђа, па без очајне помоћи мањинских народа, уопште више не могу владати Црном Гором. Збиља, да ли ови чудни држави идеолози уопште знају- чији је Његош, чији су гуслари а чије цркве, рецимо?

Проста логика каже – Његош је оних који га обожавају, гуслари оних који гусле воле и слушају, а цркве су вјерника- јер без вјерника оне представљају пуста мјеста, никоме потребна. То не знају државотворни трубадури, јер нису на ноге, већ на главу побијени.

Они вјернике не само да не могу имати, већ од православних вјерника и коректних атеиста православног културног круга, оваквим потезима- неизоставно стварају жестоке непријатеље. А то у просторима православља није препоручљиво радити, никоме.

Сумње нема да ће им се, ово што чине, вратити страшном силом, те да ће зажалити дан и моменат када су ријечима, намјерама и дјелима опоганили вјерске просторе Црне Горе. Ови произвођачи монолога, бјежачи од дијалога и духовна ништавила – миљама далека од природне логике и здравог смисла.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply