Uspješno završena škola ’Alat za zanat’

Objavljeno: 22.07.2019, 20:29h

  Dvadeset šestoro (26) djece iz socijalno ugroženih porodica uspješno su završila obuku za razne zanate koju je organizvala Unija mladih preduzetnika Crne Gore (UMPCG) pod nazivom “Alat za zanar”. Djeca su naučila da heklaju, fotografišu, pedikiraju i manikiraju, neki su poučavani automehaničarskom zanatu a neki frizerskom. Predavanja i obuku su držali mladi preduzetnici, članovi UMPCG. Znanja i iskustva koja su stekli kroz projekat pomoćiće im da zarađuju kroz život ali i motivisati mnoge od njih da upišu srednju školu. Predsjednik UMPCG Uroš Bulatović je kazao da su djeca pokazala da imaju potencijala i talenta da razvijaju preduzetnički duh i da mu je vrlo drago što je projekat prevazišao sva očekivanja. Iz UMPCG apeluju da ovi i slični projekti budu nastavljeni kako bi djeca razvijala preduzetnički duh i time osigurala svoju ekonomsku sigurnost u budućnosti. Projekat “Alat za zanat”  je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira EU a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja. Tekst i fotografije: Vuk Vujisić  

 


Dvadeset šestoro (26) djece iz socijalno ugroženih porodica uspješno su završila obuku za razne zanate koju je organizvala Unija mladih preduzetnika Crne Gore (UMPCG) pod nazivom “Alat za zanar”.

Djeca su naučila da heklaju, fotografišu, pedikiraju i manikiraju, neki su poučavani automehaničarskom zanatu a neki frizerskom.

Predavanja i obuku su držali mladi preduzetnici, članovi UMPCG.

Znanja i iskustva koja su stekli kroz projekat pomoćiće im da zarađuju kroz život ali i motivisati mnoge od njih da upišu srednju školu.

Predsjednik UMPCG Uroš Bulatović je kazao da su djeca pokazala da imaju potencijala i talenta da razvijaju preduzetnički duh i da mu je vrlo drago što je projekat prevazišao sva očekivanja.

Iz UMPCG apeluju da ovi i slični projekti budu nastavljeni kako bi djeca razvijala preduzetnički duh i time osigurala svoju ekonomsku sigurnost u budućnosti.

Projekat “Alat za zanat”  je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira EU a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja.

Tekst i fotografije: Vuk Vujisić

 

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply