Oproštaj na fiziološkom nivou čini pH alkalnim

Objavljeno: 03.07.2019, 07:03h

Kao rezultat hroničnog stresa, stalne anksioznosti, osjećaja zavisti, mržnje, ljutnje, pH vrijednost u ljudskom tijelu postaje kisela, odnosno pogodna za razvoj različitih vrsta bolesti, uključujući i rak

Dr Konstantin Dulkan iz Ruminije tvrdi da kada se osoba oslobodi negativnih misli, ne samo da poboljšava svoje raspoloženje, već i svoje blagostanje.

“Oproštaj na fiziološkom nivou čini pH alkalnim, odnosno, povoljnim za zdravlje. Zle misli nas ubijaju, radosne daju život. Potražimo radost, potrebna nam je kao kruh!”- poručuje dr Dulkan, prenose online mediji.

Kao rezultat hroničnog stresa, stalne anksioznosti, osjećaja zavisti, mržnje, ljutnje, pH vrijednost u ljudskom tijelu postaje kisela, odnosno pogodna za razvoj različitih vrsta bolesti, uključujući i rak.

Depresija uzrokuje žarišta upale, slabi imunitet, što znači da osoba postaje laka meta za bakterije i mikrobe koje uzrokuju bolesti.

Osjećaj straha može čak i ubiti osobu.

“Pokušajte da kontrolišete negativne misli i emocije. Nemojte se ljutiti, nemojte se nervirati, tretirajte s razumijevanjem greške drugih.

Ako osoba nije u pravu, pokušavam joj oprostiti. Opraštajmo više, jer oproštaj na fiziološkom nivou čini pH alkalnim, odnosno, povoljnim za zdravlje.

Naravno, vi ćete patiti i biti pod stresom. Ali zapamtite: svaki minut anksioznosti ubija hiljade ćelija u vašem tijelu.

Svakog sata, uzmite pauzu od 10 minuta, duboko udahnite, pokušajte očistiti vlastite misli, zaboravite na brige. Preporučljivo je da napustite kancelariju ili pogledate prekrasan krajolik izvan prozora.

Kavu zamijenite čajem. Odvojite vrijeme sa sebe, polako ispijajte piće, uživajte u svakom gutljaju. Tokom vremena, naučićete da se opustiti u svakoj situaciji.

Ja sam zauzet od jutra do večeri, puno pišem i čitam. Ali kad sam umoran, stojim i pokušavam se opustiti.

Sve tehnike relaksacije su temeljene na disanju. Umor se javlja zbog nedostatka kiseonika u mozgu. Zatvorim oči na nekoliko minuta, duboko udahnem i zajedno s izdahom ispustim umor. I tako nekoliko puta.

Ne moram piti ljekove za glavobolju. Samo se opuštam, zamišljam loptu koja zrači toplinom, izlazi iz srca i odlazi do glave, gdje mnogo boli. Radim to nekoliko puta, a bol nestaje“, savjetuje Dulkan.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register