Rusija vraćena u PS SE

Objavljeno: 25.06.2019, 08:35h

Rusija je dobila podršku Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope (PS SE) da se, nakon nekoliko godina, vrati u to tijelo, pa će već od sjutra moći da učestvuje u izboru generalnog sekretara Savjeta Evrope, panevropske organizacije za zaštitu ljudskih prava, prenose online mediji. Rusiji su suspendovana prije pet godina glasačka prava zbog pripajanja Krima. Ruska delegacija je već stigla u Strazburg i podnijela zahtjev za potvrdu svojih ovlašćenja u PS SE. PS SE je jedan od organa Savjeta Evrope i u njemu sjede delegacije parlamenata 47 država članica. Ona nema moć da daje obavezujuće naloge, ali može da daje preporuke i da od nacionalnih vlada zahtijeva da polože račune o ljudskim pravima i demokratiji.

Rusija je dobila podršku Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope (PS SE) da se, nakon nekoliko godina, vrati u to tijelo, pa će već od sjutra moći da učestvuje u izboru generalnog sekretara Savjeta Evrope, panevropske organizacije za zaštitu ljudskih prava, prenose online mediji.

Rusiji su suspendovana prije pet godina glasačka prava zbog pripajanja Krima.

Ruska delegacija je već stigla u Strazburg i podnijela zahtjev za potvrdu svojih ovlašćenja u PS SE.

PS SE je jedan od organa Savjeta Evrope i u njemu sjede delegacije parlamenata 47 država članica. Ona nema moć da daje obavezujuće naloge, ali može da daje preporuke i da od nacionalnih vlada zahtijeva da polože račune o ljudskim pravima i demokratiji.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register