Neidentifikovane osobe tjeraju radoznale ekoaktiviste i novinare dalje od Tare

Objavljeno: 25.06.2019, 18:05h

Na FB stranici nevladine organizacije Green Home objavljeno je da su juče njihovi aktivisti tokom boravka na terenima uz rijeku Taru  doživjeli da ih grupa osoba bez identifikacija, bilo kakvih oznaka zabrane, koja se predstavila kao obezbjeđenje gradilišta, otjera sa lokalnog puta Mateševo – Jabuka, sa kojeg su snimali stanje rijeke Tare. “Novinarima Al Jazzera Balkans, sa kojima smo na terenu, su više puta tražili video snimke, prijavili nas, nakon čega smo čekali policiju 40 minuta, koja se na kraju nije ni pojavila”, navodi se u poruci. “Zastrašivanjem, maltretiranjem, omalovažavanjem građana u vršenju monitoringa, bez ikakvog pravog osnova, stavlja nam se svima do znanja da građani i mediji nisu poželjni na Tari tj. da je kineski investitor obespravio građane izmišljajući sopstvena ‘pravila’ država im to dozvolila. U takvoj situaciji stanje životne sredine Tare, zavisi isključivo od volje ili samovolje investitora a ako želite bolje razumjeti razmjere iste pođite da slikate Taru sa Mateševskog mosta ili drugog dijela lokalnog puta”, poručuju iz Green Home.

Na FB stranici nevladine organizacije Green Home objavljeno je da su juče njihovi aktivisti tokom boravka na terenima uz rijeku Taru  doživjeli da ih grupa osoba bez identifikacija, bilo kakvih oznaka zabrane, koja se predstavila kao obezbjeđenje gradilišta, otjera sa lokalnog puta Mateševo – Jabuka, sa kojeg su snimali stanje rijeke Tare.

“Novinarima Al Jazzera Balkans, sa kojima smo na terenu, su više puta tražili video snimke, prijavili nas, nakon čega smo čekali policiju 40 minuta, koja se na kraju nije ni pojavila”, navodi se u poruci.

“Zastrašivanjem, maltretiranjem, omalovažavanjem građana u vršenju monitoringa, bez ikakvog pravog osnova, stavlja nam se svima do znanja da građani i mediji nisu poželjni na Tari tj. da je kineski investitor obespravio građane izmišljajući sopstvena ‘pravila’ država im to dozvolila. U takvoj situaciji stanje životne sredine Tare, zavisi isključivo od volje ili samovolje investitora a ako želite bolje razumjeti razmjere iste pođite da slikate Taru sa Mateševskog mosta ili drugog dijela lokalnog puta”, poručuju iz Green Home.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register